Ανοδικά η Ασία, μετά τις διαβεβαιώσεις Πεκίνου για την οικονομία

Ανοδικά η Ασία, μετά τις διαβεβαιώσεις Πεκίνου για την οικονομία

ΑΓΟΡΕΣ UPD 09:22 Δημιουργία 21/01/19, 09:01

Κέρδη κατέγραψαν οι αγορές της Ασίας στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας, με τους επενδυτές να προσπαθούν να αξιολογήσουν τα πιο πρόσφατα στοιχεία για την κινεζική οικονομία που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας.

Ειδικότερα, η οικονομία της Κίνας αναπτύχθηκε με ρυθμό 6,6% το 2018 έναντι του 6,8% τον προηγούμενο χρόνο. Σημειώνεται ότι παρόλο που ο ρυθμός ανάπτυξης της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας στον κόσμο σημείωσε χαμηλό 18 ετών, το Πεκίνο διαβεβαιώνει ότι δεν ήταν χαμηλότερος των εκτιμήσεων.

Με ισχυρά κέρδη έκλεισε την εβδομάδα η Wall Street, στον απόηχο των διαρροών για τη συμβιβαστική λύση που πρότεινε το Πεκίνο για την αποκλιμάκωση του εμπορικού πολέμου με τις ΗΠΑ.

Ειδικότερα, η Κίνα φέρεται να πρότεινε τη σταδιακή αύξηση των δασμών στις αμερικάνικες εισαγωγές σε περίοδο 6 χρόνων, με στόχο την υποχώρηση του ετήσιου ελλείμματος των ΗΠΑ στο 0% μέχρι το 2014, σύμφωνα με πηγές που μίλησαν στο αμερικάνικο CNBC.

Τα νέα αυτά έρχονται να προστεθούν στις πληροφορίες που μετέδωσε πριν λίγες μέρες η Wall Street Journal, σύμφωνα με τις οποίες εξετάζεται η μείωση ή και η άρση των αμερικανικών δασμών στις εισαγωγές από την Κίνα για τη διάρκεια των εμπορικών διαπραγματεύσεων.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο ιαπωνικός Nikkei ενισχύθηκε 0,26% στις 20,719 μονάδες.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng κέρδισε 0,36%. Στην ηπειρωτική Κίνα, ο δείκτης Shanghai συγκέντρωσε κέρδη 0,47%, ενώ ο Shenzhen Composite ανέβηκε 0,59%.

Παράλληλα, στην Αυστραλία ο δείκτης S&P/ASX 200 ενισχύθηκε 0,18%, ενώ ο NZX-50 της Νέας Ζηλανδίας κέρδισε 0,56%. Ο Kospi της Νότιας Κορέας κατέγραψε οριακά κέρδη 0,02%.

Αν σου άρεσε κάνε