Βαρύ κι ασήκωτο... το κλίμα στην Ευρώπη

Βαρύ κι ασήκωτο... το κλίμα στην Ευρώπη

ΑΓΟΡΕΣ UPD 11:19 Δημιουργία 22/01/19, 11:15

Βαρύ είναι το κλίμα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Τρίτη, με τους επενδυτές να αξιολογούν τις εκτιμήσεις το ΔΝΤ για την παγκόσμια ανάπτυξη, εγείροντας έντονο προβληματισμό.

Την ίδια ώρα δε, τα «βλέμματα» παραμένουν καρφωμένα στις ζυμώσεις για το Brexit, με την Τερέζα Μέι να δίνει μάχη για την πολιτική επιβίωσή της.

Παίζοντας «άμυνα», στον απόηχο της πρόσφατης πανωλεθρίας στο βρετανικό Κοινοβούλιο, η ίδια υποσχέθηκε μία συμφωνία «πιο ευέλικτη».

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός Είπε ότι θα επιδιώξει περαιτέρω παραχωρήσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση στο ζήτημα των συνόρων της βρετανικής Βόρειας Ιρλανδίας με τη Δημοκρατία της Ιρλανδίας.

Στο «μέτωπο» των εκτιμήσεων του ΔΝΤ τώρα, το Ταμείο μείωσε τις εκτιμήσεις του για την παγκόσμια ανάπτυξη τη Δευτέρα, προειδοποιώντας ότι η οικονομική δυναμική που παρατηρήθηκε τα τελευταία χρόνια επιβραδύνεται.

Το Ταμείο προβλέπει τώρα ρυθμό ανάπτυξης 3,5% παγκοσμίως για το 2019 και 3,6% για το 2020. Τα ποσοστά αυτά είναι 0,2% και 0,1% χαμηλότερα από τις τελευταίες του προβλέψεις τον Οκτώβριο και αποτελούν τη δεύτερη αναθεώρηση προς τα κάτω σε τρεις μήνες.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχωρεί κατά 0,17%, με τον EuroStoxx 50 να κινείται με υποχώρηση 0,21%.

Ο γερμανικός DAX έχει ήπιες απώλειες της τάξης του 0,17%, ο γαλλικός CAC σημειώνει πτώση 0,23%, ενώ ο βρετανικός FTSE100 υποχωρεί κατά 0,20%.

Παράλληλα, στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB "χάνει" 0,46%, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 σημειώνει οριακές απώλειες 0,10%.

Σημειώνεται πως οι μετοχές της UBS σημειώνουν βουτιά 4,4%, καθώς η Τράπεζα ανακοίνωσε κέρδη κατώτερα των προβλέψεων των αναλυτών, ενώ διαπιστώνονται εκροές στο τμήμα διαχείρισης περιουσίας της.

Αν σου άρεσε κάνε