Ανοδικά η Ασία, παρά τα εμπορικά «σύννεφα»

Ανοδικά η Ασία, παρά τα εμπορικά «σύννεφα»

ΑΓΟΡΕΣ UPD 10:41 Δημιουργία 25/01/19, 09:00

Με κέρδη έκλεισαν οι ασιατικές αγορές την τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, με τους επενδυτές να επιλέγουν την τεχνολογία έναντι του εμπορικού πολέμου ΗΠΑ-Κίνας.

Ειδικότερα, ισχυρά κέρδη σημειώνει ο τεχνολογικός κλάδος με τις Samsung και SK Hynix να σημειώνουν άλμα 4% και 5,8% αντίστοιχα στη Σεούλ και την Taiwan Semiconductor σημειώνει άνοδο 1,6%.

Τα κέρδη ακολουθούν τα ισχυρά εταιρικά αποτελέσματα που ανακοίνωσαν τις προηγούμενες ημέρες μεγάλες εταιρείες επεξεργαστών και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού.

Στο μέτωπο των εμπορικών συνομιλιών, υπενθυμίζεται πως προβλημάτισε η δήλωση του Αμερικανού υπουργού Εμπορίου, Γουίλμπουρ Ρος ότι «οι ΗΠΑ βρίσκονται πολύ μακριά από μια εμπορική συμφωνία με την Κίνα».

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο ιαπωνικός Nikkei κέρδισε 0,97% στις 20,774 μονάδες.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng έκανε άλμα 1,38%. Στην ηπειρωτική Κίνα, ο δείκτης Shanghai ενισχύθηκε 0,39%, ενώ ο Shenzhen Composite κατέγραψε κέρδη 0,29%.

Παράλληλα, στην Αυστραλία ο δείκτης S&P/ASX 200 ενισχύθηκε 0,68%, ενώ ο NZX-50 της Νέας Ζηλανδίας σημείωσε οριακά κέρδη 0,02%. Ο Kospi της Νότιας Κορέας έκανε σπριντ 1,52%.

Αν σου άρεσε κάνε