Κερδοφορία στην Wall, μετά την (προσωρινή) λύση του shutdown

Κερδοφορία στην Wall, μετά την (προσωρινή) λύση του shutdown

ΑΓΟΡΕΣ UPD 00:19 Δημιουργία 25/01/19, 23:53

Σε θετικό έδαφος έκλεισε η Wall Street στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, στον απόηχο της συμφωνίας του Ντόναλντ Τραμπ και των Δημοκρατικών για την επαναλειτουργία του αμερικανικού δημοσίου μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου.

Ειδικότερα, το βράδυ της Παρασκευής ο πρόεδρος Ντόναλτ Τραμπ ανακοίνωσε σε διάγγελμα του πως έκλεισε μια «εύθραυστη συμφωνία» με την αντιπολίτευση των Δημοκρατικών για να λήξει το shutdown και να επαναλειτουργήσει την κυβέρνηση μέχρι και τις 15 Φεβρουαρίου.

Όπως είπε ο Τραμπ, μια δικομματική επιτροπή θα αρχίσει αμέσως να επανεξετάζει τα ζητήματα που αφορούν την ασφάλεια των συνόρων. Πρόσθεσε ότι πιστεύει ότι είναι εφικτό να επιτευχθεί μια «μεγάλη, ασφαλής συμφωνία» με τη συνεργασία Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικανών. Οι ΗΠΑ «δεν χρειάζονται» ένα τσιμεντένιο τείχος μήκους 2.000 μιλίων από τη μια ακτή στην άλλη, πρόσθεσε ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος.

Ωστόσο, ο Τραμπ στη συνέχεια δήλωσε πως θα επανέλθει το shutdown από τις 16 Φεβρουαρίου, εάν μέχρι τότε δεν έχει υπάρξει συμφωνία για τη χρηματοδότηση του τείχους.

Ώθηση έδωσαν στους δείκτες του αμερικανικού χρηματιστηρίου και τα αυξημένα εταιρικά κέρδη, με τα Starbucks να πρωταγωνιστούν.

Την ίδια ώρα, τεχνολογικό σπριντ σημείωσαν οι Apple (+3,3%), Facebook, Amazon και Alphabet, με τους επενδυτές να φλερτάρουν με το ρίσκο, μετά την ευφορία της άρσης του shutdown.

Δεν συνέβη το ίδιο ωστόσο για την Intel, που κατρακύλησε 7%.

Στην κίνηση των δεικτών, ο Dow ενισχύθηκε 0,75% στις 24.737 μονάδες.

Ο S&P 500 συγκέντρωσε κέρδη 0,85% στις 2.665 μονάδες.

Ο Nasdaq έκανε άλμα 1,29% στις 7.165 μονάδες.

Αν σου άρεσε κάνε