«Ψαλιδίζει» τις τιμές στόχους για ΕΤΕ και ΠΕΙΡ η Citi - Διατηρεί σύσταση «neutral»

«Ψαλιδίζει» τις τιμές στόχους για ΕΤΕ και ΠΕΙΡ η Citi - Διατηρεί σύσταση «neutral»

ΑΓΟΡΕΣ UPD 15:48 Δημιουργία 29/01/19, 15:44

Χαμηλώνει τις τιμές στόχους για τις μετοχές των δύο εκ των τεσσάρων συστημικών, της Εθνικής και της Πειραιώς η Citi.

Ειδικότερα, για την Πειραιώς, η Citi μειώνει τον στόχο στο 0,76 ευρώ ενώ διατηρεί τη σύσταση «neutral» λόγω των ρίσκων εκτέλεσης όσον αφορά στις συνεχιζόμενες προσπάθειες μείωσης των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων και βελτίωσης των κεφαλαίων της.

Όπως αναφέρει, προχωρά σε αλλαγές στις εκτιμήσεις της, αυξάνοντας τις προβλέψεις για τα φετινά κέρδη ανά μετοχή κατά 12%, ενώ μειώνει τα κέρδη του 2020 κατά 50%, κυρίως λόγω πιο επιφυλακτικής στάσης όσον αφορά στα καθαρά έσοδα από τόκους. Παράλληλα, αυξάνει τις προβλέψεις για το κόστος κεφαλαίου.

Σε σχέση με τους νέους στόχους για τα κόκκινα δάνεια της Πειραιώς, η Citi σημειώνει ότι παρά τη βελτίωση στις στάσεις πληρωμών το τρίτο τρίμηνο, η διοίκηση της τράπεζας εμφανίζεται πιο προσεκτική για τους στόχους του 2019 και του 2020, λόγω επιδείνωσης των προσδοκιών όσον αφορά στις ρευστοποιήσεις και τις αναδιαρθρώσεις.

Την ίδια ώρα, ο οίκος μειώνει στο 1,08 ευρώ την τιμή-στόχο για την Εθνική Τράπεζα, διατηρώντας επίσης τη σύσταση «neutral». Στη σχετική έκθεση σημειώνει ότι έχοντας λάβει υπόψη τα αποτελέσματα τρίτου τριμήνου 2018, μειώνει την πρόβλεψη για τα κέρδη ανά μετοχή (EPS) κατά 37% φέτος και 47% την επόμενη χρονιά.

Τα νέα φιλόδοξα σχέδια μείωσης των NPEs για τα οποία εκκρεμεί η έγκριση του SSM δεσμεύουν την τράπεζα σε μείωση του όγκου κατά 9,6 δισ. ευρώ την περίοδο 2019-21 ή στα 6 δισ. ευρώ (δείκτης NPEs κάτω του 20%) με μεγάλη εξάρτηση από τις πωλήσεις και την τιτλοποίηση (4,6 δισ. ευρώ), τις ρευστοποιήσεις 2,5 δισ. ευρώ και τις ανακτήσεις και διαγραφές (2 δισ. ευρώ).

Αν σου άρεσε κάνε