Σταθερά τα επιτόκια της Fed - Το μήνυμα για το 2019

Σταθερά τα επιτόκια της Fed - Το μήνυμα για το 2019

ΑΓΟΡΕΣ UPD 21:16 Δημιουργία 30/01/19, 21:06

Η ομοσπονδιακή τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) άφησε την Τετάρτη αμετάβλητο το επιτόκιο στο 2.25-2.50%, αλλά τόνισε πως θα επιδείξει υπομονετική στάση όσον αφορά τη σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής τη φετινή χρονιά.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε μετά το πέρας της διήμερης συνεδρίασης, η Fed αναφέρει ότι έχει αυξηθεί η αβεβαιότητα για το outlook της αμερικανικής οικονομίας.

«Υπό το φως των παγκόσμιων οικονομικών και χρηματοπιστωτικών εξελίξεων και των υποτονικών πληθωριστικών πιέσεων, η επιτροπή (FOMC) θα είναι υπομονετική στον καθορισμό των αυξήσεων επιτοκίων στο μέλλον» σημειώνεται στο έγγραφο που δημοσιεύτηκε.

Μολονότι η Fed επισημαίνει ότι η συνέχιση της ανάπτυξης της οικονομίας και της απασχόλησης «παραμένουν τα πιο πιθανά αποτελέσματα», δεν έχει συμπεριλάβει τη φράση από το ανακοινωθέν του Δεκεμβρίου ότι «τα ρίσκα για το outlook είναι ισορροπημένα».

Επιπλέον, δεν αναφέρει όπως τον Δεκέμβριο ότι μερικές ακόμα αυξήσεις επιτοκίων θα είναι κατάλληλες για το 2019.

Σε ξεχωριστή ανακοίνωση, η κεντρική τράπεζα επισημαίνει ακόμα πως αν και συνεχίζει τη μηνιαία συρρίκνωση του ισολογισμού της, είναι διατεθειμένη να αλλάξει τον ρυθμό της συρρίκνωσης στο μέλλον «ανάλογα με τις οικονομικές και χρηματοπιστωτικές εξελίξεις».

Αν σου άρεσε κάνε