Ασιατικές Αγορές: Άλμα στην Κίνα

Ασιατικές Αγορές: Άλμα στην Κίνα

ΑΓΟΡΕΣ UPD 11:03 Δημιουργία 11/02/19, 09:08

Σπριντ έκαναν τα χρηματιστήρια της ηπειρωτικής Κίνας, τα οποία είχαν παραμείνει κλειστά για το μεγαλύτερο μέρος της προηγούμενης εβδομάδας λόγω του εορτασμού της Πρωτοχρονιάς του Σεληνιακού Έτους.

Στο επίκεντρο των επενδυτών είναι ο νέος γύρος των εμπορικών συνομιλιών που θα λάβουν χώρα στο Πεκίνο μέσα στην εβδομάδα.

Την ίδια ώρα, δημοσίευμα της Wall Street Journal αποκαλύπτει ότι οι δύο πλευρές δεν έχουν φτιάξει ακόμα μια λίστα με τα σημεία στα οποία συγκλίνουν και εκείνα στα οποία διαφωνούν, ενώ μένει λιγότερο από ένας μήνας μέχρι τη διορία της 1ης Μαρτίου.

Από την πλευρά του, ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι δεν θα συναντηθεί με τον Κινέζο ομόλογό του πριν από την εκπνοή της διορίας. Την ίδια στιγμή, υπενθυμίζεται ότι ο Ντόναλντ Τραμπ έχει απορρίψει κατηγορηματικά τη σύναψη εμπορικής συμφωνίας πριν τη συνάντησή του με τον Σι Τζινπινγκ.

Πιο αναλυτικά, στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng συγκέντρωσε κέρδη 0,51%. Στην ηπειρωτική Κίνα, ο δείκτης Shanghai ενισχύθηκε 1,36%, ενώ ο Shenzhen Composite έκανε άλμα 3,06%.

Παράλληλα, ο δείκτης S&P/ASX στην Αυστραλία έχασε 0,18%, ενώ ο NZX-50 της Νέας Ζηλανδίας κατέγραψε κέρδη 0,18%. Ο Kospi της Νότιας Κορέας ενισχύθηκε 0,17%.

Κλειστή παρέμεινε η αγορά της Ιαπωνίας, λόγω αργίας.

Αν σου άρεσε κάνε