Σε κλοιό πιέσεων η Wall Street

Σε κλοιό πιέσεων η Wall Street

ΑΓΟΡΕΣ UPD 23:23 Δημιουργία 21/02/19, 23:05

Με αρνητικά πρόσημα έκλεισαν οι δείκτες του αμερικανικού χρηματιστηρίου την συνεδρίαση της Πέμπτης, καθώς στις εμπορικές πιέσεις που ταλανίζουν τις παγκόσμιες αγορές, ήρθαν να προστεθούν τα νέα δυσμενή οικονομικά στοιχεία που δημοσιεύθηκαν σήμερα.

Ειδικότερα, ο επιχειρηματικός δείκτης της Philadephia Federal Reserve έκανε βουτιά στο αρνητικό 4,1% το μήνα του Φεβρουαρίου, σημειώνοντας χαμηλό 3 χρόνων.

Την ίδια στιγμή, ο βιομηχανικός Markit υποχώρησε στις 53,7 μονάδες το Φεβρουάριο, έναντι του 54,9 του προηγούμενου μήνα, σημειώνοντας και αυτός ο δείκτης χαμηλό 17μήνου.

Στο επίκεντρο παραμένει η πρόοδος των εμπορικών διαπραγματεύσεων ΗΠΑ-Κίνας. Επικρατεί συγκρατημένη αισιοδοξία στο μέτωπο αυτό, καθώς πληροφορίες κάνουν λόγο για συμφωνία επί της αρχής σε καίρια επιμέρους ζητήματα και τη σύνταξη μνημονίων, ενώ ο αμερικανός πρόεδρος έχει αφήσει ανοιχτή την παράταση της διορίας της 1ης Μαρτίου.

Την ίδια ώρα, ωστόσο, ο Ντόναλντ Τραμπ ανοίγει νέο εμπορικό μέτωπο με την ΕΕ, στοχεύοντας κυρίως στην ευρωπαική αυτοκινητοβιομηχανία, την οποία απειλεί εκ νέου με επιπρόσθετους δασμούς.

Ο απόηχος των πρακτικών της Fed, που δημοσιεύθηκαν χθες, συνεχίζει να επηρεάζει τις παγκόσμιες αγορές, που προσπαθούν να ερμηνεύσουν τα αμφίσημα μηνύματα που έστειλε η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ για την επιβράδυνση της οικονομίας και τη νομισματική πολιτική που θα ακολουθήσει το 2019.

Στην κίνηση των δεικτών, ο Dow κατέγραψε απώλειες 0,40% στις 25.851 μονάδες.

Ο S&P 500 έχασε 0,35% στις 2.775 μονάδες.

Ο Nasdaq υποχώρησε 0,39% στις 7.460 μονάδες.

Αν σου άρεσε κάνε