Χωρίς προσανατολισμό η Ασία

Χωρίς προσανατολισμό η Ασία

ΑΓΟΡΕΣ UPD 09:22 Δημιουργία 22/02/19, 09:02

Με μεικτά πρόσημα και περιορισμένες συναλλαγές έκλεισαν οι περισσότερες ασιατικές αγορές την τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, και λόγω των δυσμενών στοιχείων για την αμερικανική οικονομία που δημοσιεύθηκαν το βράδυ της Πέμπτης.

Ειδικότερα, ο επιχειρηματικός δείκτης της Philadephia Federal Reserve έκανε βουτιά στο αρνητικό 4,1% το μήνα του Φεβρουαρίου, σημειώνοντας χαμηλό 3 χρόνων.

Την ίδια στιγμή, ο βιομηχανικός Markit υποχώρησε στις 53,7 μονάδες το Φεβρουάριο, έναντι του 54,9 του προηγούμενου μήνα, σημειώνοντας και αυτός ο δείκτης χαμηλό 17μήνου.

Στο επίκεντρο παραμένει η πρόοδος των εμπορικών διαπραγματεύσεων ΗΠΑ-Κίνας. Επικρατεί συγκρατημένη αισιοδοξία στο μέτωπο αυτό, καθώς πληροφορίες κάνουν λόγο για συμφωνία επί της αρχής σε καίρια επιμέρους ζητήματα και τη σύνταξη μνημονίων, ενώ ο αμερικανός πρόεδρος έχει αφήσει ανοιχτή την παράταση της διορίας της 1ης Μαρτίου.

Πληροφορίες για απαγόρευση από το Πεκίνο στις αυστραλιανές εισαγωγές άνθρακα, έριξαν το αυστραλιανό δολάριο. Θεωρείται πως η κίνηση της Κίνας είναι αντίποινα στην απαγόρευση του τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού της Huawei.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο ιαπωνικός Nikkei υποχώρησε 0,18% στις 21,426 μονάδες.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng κατέγραψε κέρδη 0,16%. Στην ηπειρωτική Κίνα, ο δείκτης Shanghai έκανε άλμα 1,65%, ενώ ο Shenzhen Compositeέσπασε τα ρεκόρ με άνοδο 2,36%.

Παράλληλα, στην Αυστραλία ο δείκτης S&P/ASX 200 ανέβηκε 0,46%, ενώ ο NZX-50 της Νέας Ζηλανδίας σημείωσε κέρδη 0,09%. Ο Kospi της Νότιας Κορέας ενισχύθηκε 0,08%.

Αν σου άρεσε κάνε