Eurox: Εκτός της λίστας με τα top picks οι τράπεζες

Eurox: Εκτός της λίστας με τα top picks οι τράπεζες

ΑΓΟΡΕΣ UPD 12:54 Δημιουργία 22/02/19, 12:49

Εκτός της λίστας των top picks αφήνει η Euroxx Securities τις τραπεζικές μετοχές για φέτος, «ψηφίζοντας» πέντε από εισηγμένες άλλου κλάδου, επικαλούμενη την αβεβαιότητα και τις προκλήσεις στο «μέτωπο» των συστημικών.

Ειδικότερα, στις κορυφαίες επιλογές της χρηματιστηριακής για το 2019 φιγουράρουν τα «χαρτάκια» των ΟΤΕ, Jumbo, Τέρνα Ενεργειακή, κάνοντας λόγο για καλά θεμελιώδη, ελκυστική αποτίμηση και βιώσιμα μερίσματα.

Ακολουθούν, η μετοχή της Μυτηλιναίος χάρη στην αναπτυξιακή δυναμική της εταιρείας και της Ελλάκτωρ, υπό την εκτίμηση σημαντικών προοπτικών στον απόηχο της αναδιάρθρωσης.

Πιο αναλυτικά, σια την μετοχή της Ελλάκτωρ η Euroxx δίνει τιμή-στόχο 2,90 ευρώ, για την Jumbο 19,60 ευρώ, για την Μυτιληναίος 13,40 ευρώ, για τον ΟΤΕ 13,50 ευρώ και για την Τέρνα Ενεργειακή 7,20 ευρώ ανά μετοχή. Και για τις πέντε η σύσταση είναι Overweight.

Αναφορικά τώρα με το τραπεζικό «μέτωπο», η Euroxx επισημαίνει πως παρά το ράλι των μετοχών το Φεβρουάριο, εντούτοις ο κλάδος βρίσκεται αντιμέτωπος με μεγάλες προκλήσεις και γι’ αυτό τηρεί επιφυλακτική στάση για το υπόλοιπο του έτους.

Αν σου άρεσε κάνε