Σπάει όλα τα κοντέρ με κέρδη άνω του 5% ο Shanghai

Σπάει όλα τα κοντέρ με κέρδη άνω του 5% ο Shanghai

ΑΓΟΡΕΣ UPD 09:39 Δημιουργία 25/02/19, 09:16

Οι αγορές της ηπειρωτικής Κίνας έκαναν σπριντ την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας, στον απόηχο της ανακοίνωσης Τραμπ περί της αναβολής της αύξησης των εμπορικών δασμών στις κινεζικές εισαγωγές. Ακόμα, διαβεβαίωσε πως θα κλείσει εμπορική συμφωνία με το Πεκίνο.

«Έχω τη χαρά να ανακοινώσω ότι οι ΗΠΑ έχουν σημειώσει σημαντικές προόδους ως προς τα σημαντικά διαρθρωτικά προβλήματα, όπως η προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας, οι (εξαναγκαστικές) μεταφορές τεχνολογίας, η γεωργία, οι υπηρεσίες, το νόμισμα και πολλά άλλα ζητήματα», έγραψε ο πρόεδρος των ΗΠΑ σε ανάρτησή του στο Twitter.

«Ως αποτέλεσμα αυτών των πολύ παραγωγικών συνομιλιών θα αναβάλλω την αύξηση των δασμών που προγραμματιζόταν για την 1η Μαρτίου», πρόσθεσε.

Όπως σημείωσε ο Τραμπ, εφόσον υπάρξει περαιτέρω πρόοδος θα προγραμματίσει συνάντηση Κορυφής με τον Κινέζο ομόλογό του Σι Τζινπίνγκ στο ιδιόκτητο θέρετρό του στο Μαρ-α-Λάγκο για να υπογραφεί συμφωνία.

Μιλώντας αργότερα σε κυβερνήτες πολιτειών των ΗΠΑ στον Λευκό Οίκο, ο Αμερικανός πρόεδρος διαβεβαίωσε ότι σκοπεύει να κλείσει μια συμφωνία για το εμπόριο με την Κίνα, η οποία – όπως είπε - θα είναι «σπουδαία» εξέλιξη για αμφότερες τις χώρες.

Συμπλήρωσε ότι ενδέχεται να υπάρξουν «πολύ σημαντικές ειδήσεις μέσα στην επόμενη ή τις επόμενες δύο εβδομάδες», αν οι διαπραγματεύσεις, που βρίσκονται σε εξέλιξη, καρποφορήσουν.

Ο Αμερικανός πρόεδρος επεσήμανε ότι η Κίνα χειρίζεται «καταπληκτικά» τις διμερείς διαπραγματεύσεις για να προσθέσει: «Θέλουμε να κλείσουμε μια συμφωνία που θα είναι σπουδαία και για τις δύο χώρες και στ' αλήθεια αυτό πρόκειται να κάνουμε».

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο ιαπωνικός Nikkei ενισχύθηκε 0,48% στις 21,528 μονάδες.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng κατέγραψε κέρδη 0,52%. Στην ηπειρωτική Κίνα, ο δείκτης Shanghai έκανε σπριντ 5,60%, ενώ ο Shenzhen Composite έκανε άλμα 5,59%.

Παράλληλα, στην Αυστραλία ο δείκτης S&P/ASX 200 ανέβηκε 0,31%, ενώ ο NZX-50 της Νέας Ζηλανδίας σημείωσε κέρδη 0,38%. Ο Kospi της Νότιας Κορέας ενισχύθηκε 0,09%.

Αν σου άρεσε κάνε