Καλλιεργούν κλίμα για νέα έξοδο με πολυετές ομόλογο

Καλλιεργούν κλίμα για νέα έξοδο με πολυετές ομόλογο

ΑΓΟΡΕΣ UPD 15:41 Δημιουργία 26/02/19, 15:13

Να... δημιουργήσουν κλίμα νέας εξόδου της χώρας στις αγορές με την έκδοση πολυετούς ομολόγου επιχειρεί η κυβέρνηση μέσω διαρροών κορυφαίου στελέχους του οικονομικού επιτελείου στο Reuters.

Ειδικότερα, σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου, η Ελλάδα σκοπεύει να αντλήσει 5-7 δισ. ευρώ από τις αγορές ομολόγων φέτος, στο πλαίσιο του προγράμματος δανεισμού της, του πρώτου μετά το ξέσπασμα της κρίσης το 2010.

«Εάν οι συνθήκες στις αγορές είναι ευνοϊκές, ίσως εκδώσουμε ένα νέο ομόλογο, πιθανόν τον επόμενο μήνα», είπε στο Reuters κυβερνητικός αξιωματούχος.

«Δεν έχουμε αποφασίσει ακόμα την διάρκεια. Το ποσό θα είναι ανάλογο με την έκδοση του 5ετούς», πρόσθεσε η ίδια πηγή.

Τραπεζίτης με γνώση του θέματος επιβεβαίωσε τον σχεδιασμό.

Σημειώνεται πως στις 11 Μαρτίου είναι προγραμματισμένο το επόμενο Eurogroup, όπου αναμένεται να λάβει την απόφαση για την εκταμίευση ή μη για την επιστροφή των κερδών στην Αθήνα από τα ελληνικά ομόλογα (ANFA και SMP).

Χθες, στη διάσκεψη που έλαβε χώρα στο υπουργείο Οικονομικών υπό τον Ευκλείδη Τσακάλωτο εκφράστηκε η αισιοδοξία της κυβέρνησης για θετικές αποφάσεις στη συνεδρίαση των Ευρωπαίων ΥΠΟΙΚ, γεγονός που μπορεί να «δείχνει» στο ότι η Αθήνα θα προχωρήσει στις επόμενες κινήσεις της για έξοδο στις αγορές προς τα μέσα του επόμενου μήνα και σε κάθε περίπτωση όχι μέχρι να γίνει το Eurogroup.

Αν σου άρεσε κάνε