Δίχως συγκεκριμένη κατεύθυνση η Ασία - Fed και συνάντηση Τραμπ-Γιουνκ Ουν στο επίκεντρο

Δίχως συγκεκριμένη κατεύθυνση η Ασία - Fed και συνάντηση Τραμπ-Γιουνκ Ουν στο επίκεντρο

ΑΓΟΡΕΣ UPD 10:14 Δημιουργία 27/02/19, 08:59

Σε μεικτό έδαφος ολοκλήρωσαν τις σημερινές συναλλαγές οι ασιατικές αγορές, με το «βλέμμα» των επενδυτών να στρέφεται αφενός στις χθεσινές δηλώσεις του Πάουελ και αφετέρου στη συνάντηση Τραμπ-Γιουνγκ Ουν.

Ειδικότερα, οι συναλλαγές της Τετάρτης πραγματοποιήθηκαν στον απόηχο των δηλώσεων του διοικητή της Fed, Τζερόμ Πάουελ, ο οποίος ξεκίνησε τη διήμερη εξαμηνιαία κατάθεση του στο Κογκρέσο.

Ο Πάουλ ανέφερε -μεταξύ άλλων- πως η οικονομία είναι «υγιής», ωστόσο «τα μηνύματα που δέχεται είναι αντικροούμενα», δήλωση η οποία μπορεί να ερμηνευθεί και ως αιχμή κατά του προέδρου Ντόναλτ Τραμπ.

Ακόμα, ο Αμερικανός πρόεδρος συναντάται σήμερα στο Βιετνάμ με τον Κιμ Γιονγκ Ουν, χωρίς ωστόσο να υπάρχουν μεγάλες προσδοκίες για πρόοδο στην αποπυρηνικοποίηση της Βόρειας Κορέας.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο ιαπωνικός Nikkei ενισχύθηκε 0,50% στις 21,557 μονάδες.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng σημείωσε οριακές απώλειες 0,04%. Στην ηπειρωτική Κίνα, ο δείκτης Shanghai κέρδισε 0,41%, ενώ ο Shenzhen Composite διολίσθησε 0,92%.

Παράλληλα, στην Αυστραλία ο δείκτης S&P/ASX 200 ανέβηκε 0,34%, ενώ ο NZX-50 της Νέας Ζηλανδίας κινήθηκε καθοδικά 0,45%. Ο Kospi της Νότιας Κορέας συγκέντρωσε κέρδη 0,37%.

Αν σου άρεσε κάνε