Στο «πράσινο» η Ασία

Στο «πράσινο» η Ασία

ΑΓΟΡΕΣ UPD 09:28 Δημιουργία 01/03/19, 09:03

Σε θετικό έδαφος έκλεισαν οι ασιατικές αγορές την τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, με

Στα μάκρο νέα της ημέρας, σύμφωνα με νέα ιδιωτική έρευνα, η βιομηχανική δραστηριότητα της Κινας συρρικνώθηκε για τρίτο διαδοχικό μήνα, ενώ ο PMI/Markit Φεβρουαρίου ανήλθε στις 49.9 μονάδες.

Μετά το ναυάγιο των συνομιλιών Ντόναλντ Τραμπ-Κιμ Γιονγκ Ουν, ακολούθησε συνέντευξη τύπου όπου ανακοινώθηκε η πρόθεση της Βόρειας Κορέας να προχωρήσει στην πλήρη αποπυρηνικοποίηση της χώρας εάν αρθούν πλήρως οι κυρώσεις που έχουν επιβάλει οι ΗΠΑ στην Πιονγιάνγκ σημείωσε την Πέμπτη ο υπουργός Εξωτερικών της ασιατικής χώρας, Ρι Γιονγκ Χο, στο Ανόι του Βιετνάμ.

Στις γεωπολιτικές εξελίξεις, νέο επεισόδιο που κλιμακώνει το πολεμικό σκηνικό μεταξύ της Ινδίας και του Πακιστάν σημειώθηκε την Τετάρτη, με ένα MiG-21 της ινδικής αεροπορίας να καταρρίπτει ένα F-16 του Πακιστάν, σύμφωνα με ανακοίνωση του ινδικού στρατού.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο ιαπωνικός Nikkei ενισχύθηκε 1,02% στις 21,603 μονάδες.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng σημείωσε κέρδη 0,56%. Στην ηπειρωτική Κίνα, ο δείκτης Shanghai έκανε άλμα 1,75%, ενώ ο Shenzhen Composite ανέβηκε 1,50%.

Παράλληλα, στην Αυστραλία ο δείκτης S&P/ASX 200 κατέγραψε κέρδη 0,38%, ενώ ο NZX-50 της Νέας Ζηλανδίας κινήθηκε ανοδικά 0,29%.

Κλειστή παρέμεινε η αγορά της Ν. Κορέας, λόγω αργίας.

Αν σου άρεσε κάνε