Wall Street: Δυναμικό ξεκίνημα τον Μάρτιο, με την εμπορική συμφωνία στον ορίζοντα

Wall Street: Δυναμικό ξεκίνημα τον Μάρτιο, με την εμπορική συμφωνία στον ορίζοντα

ΑΓΟΡΕΣ UPD 23:18 Δημιουργία 01/03/19, 23:04

Στο «πράσινο» έκλεισαν οι δείκτες του αμερικανικού χρηματιστηρίου την πρώτη συνεδρίαση του Μαρτίου, καθώς «αχνοφαίνεται» στον ορίζοντα εμπορική συμφωνία ΗΠΑ-Κίνας.

Ειδικότερα, δημοσίευμα του Bloomberg ανέφερε πως καθαρογράφεται η συμφωνία σε Ουάσινγκτον και Πεκίνο, με στόχο να υπογραφεί από τους δύο προέδρους στα μέσα Μαρτίου.

Στην κίνηση των δεικτών, ο Dow ενισχύθηκε 0,43% στις 26.026 μονάδες.

Ο S&P 500 σημείωσε κέρδη 0,69% στις 2.804 μονάδες.

Ο Nasdaq κατέγραψε άνοδο 0,83% στις 7.595 μονάδες.

Το θετικό κλίμα στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού ενισχύεται και από τα στοιχεία για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας που ανακοινώθηκαν νωρίτερα μέσα στην Παρασκευή.

Στα οικονομικά δεδομένα της μέρας, το υπουργείο Εμπορίου έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα τα στοιχεία για το προσωπικό εισόδημα και τις δαπάνες τον Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο, καθώς το πρόσφατο κυβερνητικό shutdown είχε εμποδίσει την ανακοίνωση τους το προηγούμενο διάστημα.

Τα κυβερνητικά στοιχεία έδειξαν ότι οι καταναλωτικές δαπάνες υποχώρησαν 0,5% τον Δεκέμβριο από τον προηγούμενο μήνα, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών για πτώση 0,3%. Τα στοιχεία για τον Ιανουάριο δεν ανακοινώθηκαν.

Παράλληλα, το προσωπικό εισόδημα αυξήθηκε 1% τον Δεκέμβριο, ενώ τον Ιανουάριο εμφάνισε μικρή πτώση 0,1%.

Τέλος, ο δείκτης τιμών για τις δαπάνες προσωπικής κατανάλωσης, ο προτιμώμενος δείκτης της Federal Reserve για τον πληθωρισμό, αυξήθηκε 1,7% σε ετήσια βάση το Δεκέμβριο.

Αν σου άρεσε κάνε