Σε αρνητικό σερί οδεύει η Wall Street

Σε αρνητικό σερί οδεύει η Wall Street

ΑΓΟΡΕΣ UPD 23:24 Δημιουργία 06/03/19, 22:59

Με ισχυρές απώλειες έκλεισαν οι δείκτες του αμερικανικού χρηματιστηρίου την συνεδρίαση της Τετάρτης, καθώς, εφ' ενός οι επενδυτές προσπαθούν να «αφουγκραστούν» την κατεύθυνση των εμπορικών συνομιλιών Ουάσινγκτον-Πεκίνου, κι αφετέρου, οι αγορές δέχθηκαν πιέσεις από τη δημοσιοποίηση των αμερικανικών μάκρο αλλά και της νέας έκθεσης της Fed.

Σήμερα, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο εξέφρασε την πεποίθηση του ότι και οι δύο πλευρές βρίσκονται στα πρόθυρα μιας συμφωνίας. Νωρίτερα πάντως αυτή την εβδομάδα πηγές δήλωσαν στο CNBC, πως και οι δύο πλευρές βρίσκονται στο τελικό στάδιο των εμπορικών συνομιλιών και πως σχεδιάζουν μια σύνοδο κορυφής για το τέλος του μήνα.

Ακόμα, η Fed καταφέρθηκε εκ νέου ενάντια στις πολιτικές Τραμπ, με νέα έκθεσή της, αξιολογώντας το ρυθμό της οικονομικής ανάπτυξης των ΗΠΑ ως «αδύναμο προς μέτριο» στις 10 από τις 12 περιφέρειες της Ομοσπονδιακής Τράπεζας. Τονίζεται, δε, ότι οι ανησυχίες για τους δασμούς συνεχίζουν να περιορίζουν τα κέρδη, ενώ το shutdown οδήγησε σε βραδύτερη οικονομική δραστηριότητα σε ορισμένους τομείς, συμπεριλαμβανομένης της μεταποίησης, της λιανικής και του real estate.

Στην κίνηση των δεικτών, ο Dow έχασε 0,52% στις 25.673 μονάδες.

Ο S&P 500 υποχώρησε 0,65% στις 7.771 μονάδες.

Ο Nasdaq κατρακύλησε 0,93% στις 7.506 μονάδες.

Στα οικονομικά δεδομένα της μέρας, νέα αύξηση σημειώθηκε στο έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου των ΗΠΑ για το Δεκέμβριο του 2018, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα, Τετάρτη, από το υπουργείο Εμπορίου της χώρας, το έλλειμμα διαμορφώθηκε στα 59,8 δισ. δολάρια έναντι 50,3 δισ. δολαρίων προηγουμένως.

Σημειώνεται πως οι αναλυτές ανέμεναν πως το έλλειμμα θα διαμορφωθεί στα 57,9 δισ. δολάρια.

Ακόμα, για το σύνολο του 2018, το έλλειμμα έφτασε στο υψηλότερο σημείο των τελευταίων 10 ετών.

Το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ επιδεινώθηκε παρά τους δασμούς που επέβαλε η κυβέρνηση Τραμπ στην Κίνα και στις εισαγωγές αλουμινίου και χάλυβα, καθώς και άλλων αγαθών.

Συγκεκριμένα, την περασμένη χρονιά η αμερικανική κυβέρνηση επέβαλε δασμούς σε εισαγωγές αξίας $250 δισ. από την Κίνα. Παράλληλα, οι ΗΠΑ επέβαλαν δασμούς σε εισαγωγές χάλυβα, αλουμινίου, ηλιακών πάνελ και πλυντηρίων.

Το έλλειμμα στο εμπόριο αγαθών με την Κίνα ενισχύθηκε κατά 11,6%, στο ιστορικό υψηλό των $419,2 δισ. το 2018.

Εξάλλου, στις 183.000 διαμορφώθηκαν οι νέες θέσεις εργασίας που προστέθηκαν στον ιδιωτικό τομέα στις ΗΠΑ για το Φεβρουάριο, σύμφωνα με τα στοιχεία της ADP που ανακοινώθηκαν την Τετάρτη.

Οι αναλυτές ανέμεναν μια μέτρηση στις 189.000 θέσεις ενώ το νούμερο είναι σημαντικά πιο κάτω από τις 213.000 θέσεις εργασίας που είχαν προστεθεί για τον Ιανουάριο.

Αν σου άρεσε κάνε