Σε αναζήτηση κατεύθυνσης η Ασία

Σε αναζήτηση κατεύθυνσης η Ασία

ΑΓΟΡΕΣ UPD 09:31 Δημιουργία 07/03/19, 09:09

Με μεικτά πρόσημα έκλεισαν οι ασιατικές αγορές την συνεδρίαση της Πέμπτης, καθώς η υπομονή των επενδυτών δοκιμάζεται από την παρατεταμένη απουσία πληροφοριών για την εμπορική συμφωνία ΗΠΑ-Κίνας.

Κι ενώ ο κόσμος ακούει για συμφωνία, αλλά συμφωνία δεν βλέπει, ανοίγει ένα νέο μέτωπο στην κόντρα Πεκίνου-Ουάσινγκτον, με την δικαστική μάχη που ξεκινά η κινεζική Huawei ενάντια στην αμερικανική κυβέρνηση, για το εμπάργκο των ΗΠΑ στην αγορά τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού από την εταιρεία. Από την πλευρά τους, οι εισαγγελείς της Αμερικής εκκινούν τις διαδικασίες για την έκδοση της οικονομικής διευθύντριας της Huawei, Μενγκ Ουαντζού από τον Καναδά όπου βρίσκεται σε κατ' οίκον περιορισμό.

Την ίδια στιγμή, στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, καταγράφεται ένα 3ήμερο πτωτικό σερί, μετά και την ανακοίνωση των αμερικανικών μάκρο, με πιο ανησυχητικό το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου των ΗΠΑ, το οποίο «άγγιξε» τα 60 δισ. δολάρια.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο ιαπωνικός Nikkei απώλεσε 0,65% στις 21,456 μονάδες.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng υποχώρησε 0,73%. Στην ηπειρωτική Κίνα, ο δείκτης Shanghai ανέβηκε 0,15%, ενώ ο Shenzhen Composite κατέγραψε πτώση 0,23%.

Παράλληλα, στην Αυστραλία ο δείκτης S&P/ASX 200 ενισχύθηκε 0,29%, ενώ ο NZX-50 της Νέας Ζηλανδίας κινήθηκε ανοδικά κατά 0,24%. Ο Kospi της Νότιας Κορέας συγκέντρωσε απώλειες 0,45%.

Αν σου άρεσε κάνε