Πολιτικές και οικονομικές πιέσεις στις ευρωαγορές

Πολιτικές και οικονομικές πιέσεις στις ευρωαγορές

ΑΓΟΡΕΣ UPD 10:59 Δημιουργία 07/03/19, 10:26

Σε αρνητικό έδαφος άνοιξαν οι αγορές της Ευρώπης την συνεδρίαση της Πέμπτης, που παίρνουν τη σκυτάλη των απωλειών από Wall Street και Ασία.

Το μέλλον του Brexit παραμένει αβέβαιο, μόλις 4 μέρες πριν την κρίσιμη συνεδρίαση της 12ης Μαρτίου, προκαλώντας κόπωση στους επενδυτές λόγω της παρατεταμένης διάρκειας του.

Η Ιταλία, από την πλευρά της, επιχειρεί να καθησυχάσει τις Βρυξέλλες με δηλώσεις ανώτατων κυβερνητικών αξιωματούχων ότι θα πετύχει τους στόχους ανάπτυξης του 2019.

Ακόμα, συνεδριάζει σήμερα Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα με ατζέντα τη νομισματική πολιτική, ενώ και η παροχή νέων φθηνών δανείων βρίσκεται στο τραπέζι, σύμφωνα με δημοσιεύματα. Δεν απομένουν πολλές ώρες μέχρι την δημοσιοποίηση της απόφασης της Τράπεζας, καθώς με τη λήξη της συνεδρίασης ο διοικητής Μάριο Ντράγκι θα προχωρήσει σε συνέντευξη Τύπου.

Ο εμπορικός πόλεμος παραμένει στο προσκήνιο, κι ενώ ο κόσμος ακούει για συμφωνία, αλλά συμφωνία δεν βλέπει, ανοίγει ένα νέο μέτωπο στην κόντρα Πεκίνου-Ουάσινγκτον, με την δικαστική μάχη που ξεκινά η κινεζική Huawei ενάντια στην αμερικανική κυβέρνηση, για το εμπάργκο των ΗΠΑ στην αγορά τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού από την εταιρεία. Από την πλευρά τους, οι εισαγγελείς της Αμερικής εκκινούν τις διαδικασίες για την έκδοση της οικονομικής διευθύντριας της Huawei, Μενγκ Ουαντζού από τον Καναδά όπου βρίσκεται σε κατ' οίκον περιορισμό.

Την ίδια στιγμή, στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, καταγράφεται ένα 3ήμερο πτωτικό σερί, μετά και την ανακοίνωση των αμερικανικών μάκρο, με πιο ανησυχητικό το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου των ΗΠΑ, το οποίο «άγγιξε» τα 60 δισ. δολάρια.

Στην κίνηση των δεικτών, ο FTSE στο Λονδίνο υποχωρεί 0,36% στις 7.168 μονάδες.

Ο DAX στη Φρανκφούρτη καταγράφει απώλειες 0,37% στις 11.546 μονάδες.

Ο CAC στο Παρίσι χάνει 0,14% στις 5.281 μονάδες.

Στην περιφέρεια της Ευρωζώνης, ο MIB στο Μιλάνο σημειώνει απώλειες 0,17% στις 20.817 μονάδες και ο IBEX στη Μαδρίτη υποχωρεί οριακά 0,04% στις 9.292 μονάδες.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 συγκεντρώνει απώλειες 0,38% στις 374.02 μονάδες.

Αν σου άρεσε κάνε