BofA: Αγοράστε ελληνικά ομόλογα - Πως «διαβάζει» το νέο 10ετές

BofA: Αγοράστε ελληνικά ομόλογα - Πως «διαβάζει» το νέο 10ετές

ΑΓΟΡΕΣ UPD 14:50 Δημιουργία 07/03/19, 14:45

Αγορά ελληνικών ομολόγων εισηγείται στους πελάτες της η Bank of America / Merrill Lynch μετά και την αποστολή της στην Ελλάδα.

Όπως επισημαίνεται σε νεότερη έκθεσή του, ο οίκος προτείνει αγορά του ελληνικού πενταετούς ομολόγου, που ωριμάζει τον Απρίλιο του 2024, έναντι των ιταλικών, καθώς εκτιμά ότι το spread από τις 126 μ.β. θα μπορούσε να κινηθεί στις 40 μ.β., αφού η αύξηση του spread δημιουργεί ευνοϊκό σημείο εισόδου. Το stop loss τοποθετείται στις 175 μ.β.

Αναφορικά με τους κινδύνους που έχει αυτό το trade, η BofA επισημαίνει το ενδεχόμενο ύπαρξης ενός πολύ ελκυστικού γύρου (T)LTRO από την ΕΚΤ ή την υλοποίηση βραχυπρόθεσμων κινδύνων όπως αρνητικό αποτέλεσμα στα επόμενα δύο Eurogroup.

Σχολιάζοντας την έκδοση του 10ετούς ομολόγου, ο οίκος «βλέπει» μια σειρά άμεσων και έμμεσων θετικών επιπτώσεων, μεταξύ των οποίων, η βελτίωση της ρευστότητας για το Δημόσιο αλλά και για τις ελληνικές τράπεζες, ενώ αυξάνει τις πιθανότητες περαιτέρω αναβάθμισης του ελληνικού αξιόχρεου από τους οίκους αξιολόγησης και πρόωρων αποπληρωμών των ακριβών δανείων του ΔΝΤ.

Αν σου άρεσε κάνε