Τη «σκυτάλη» απωλειών από την Ασία παίρνει η Ευρώπη

Τη «σκυτάλη» απωλειών από την Ασία παίρνει η Ευρώπη

ΑΓΟΡΕΣ UPD 11:08 Δημιουργία 08/03/19, 11:06

Τη «σκυτάλη» των απωλειών από την Ασία παίρνει η Ευρώπη, «ανοίγοντας» σε πτωτικό έδαφος την τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας.

Οι επενδυτές αξιολογούν τις χθεσινές ανακοινώσεις του Μάριο Ντράγκι για τα νέα εργαλεία χρηματοδότησης των τραπεζών από την ΕΚΤ, με το Bloomberg να κάνει λόγο σήμερα για «μίζερα δώρα» από τον Σούπερ Μάριο.

Την ίδια ώρα, βέβαια, τα «βλέμματα» στρέφονται στις σκιές που επανεμφανίστηκαν πάνω από τις εμπορικές διαπραγματεύσεις ΗΠΑ-Κίνας, καθώς «καίγεται» το σενάριο της επίτευξης μίας άμεσης συμφωνίας.

Στο ταμπλό, κατά 0,68% υποχωρεί ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600.

Την ίδια στιγμή, ο γερμανικός δείκτης DAX σημειώνει πτώση 0,72%, ο CAC 40 υποχωρεί κατά 0,62% και ο FTSE 100 χάνει 0,69%.

Στον ευρωπαϊκό νότο ο δείκτης του Μιλάνου FTSE MIB κινείται πτωτικά κατά 0,55% και ο ισπανικός ΙΒΕΧ 35 υποχωρεί κατά 0,78%.

Υπενθυμίζεται πως χτες ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας αναθεώρησε πτωτικά τις προβλέψεις της για την ανάπτυξη στην Ευρωζώνη. Συγκεκριμένα η ΕΚΤ αναθεώρησε την πρόβλεψή της για την ανάπτυξη του 2019 στο 1,1%, από 1,7%. Επίσης η κεντρική τράπεζα ανακοίνωσε ότι θα αρχίσει να δίνει μια νέα σειρά δανείων. Το πρόγραμμα, που θα ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο και θα τελειώσει τον Μάρτιο του 2021, θεωρείται προσπάθεια από την πλευρά της ΕΚΤ να ενισχύσει την ευρωπαϊκή οικονομία.

Νωρίτερα οι ασιατικές αγορές σημείωσαν απώλειες με τον κινεζικό δείκτη Shanghai Composite να καταγράφει βουτιά 4,4%, πραγματοποιώντας τις μεγαλύτερες ποσοστιαίες απώλειες για το 2019.

Αν σου άρεσε κάνε