Στο «μέτωπο» του Brexit η προσοχή των ευρωαγορών

Στο «μέτωπο» του Brexit η προσοχή των ευρωαγορών

ΑΓΟΡΕΣ UPD 11:52 Δημιουργία 11/03/19, 11:50

Στο «πράσινο» κινούνται οι ευρωαγορές τη Δευτέρα με το «βλέμμα» των επενδυτών να είναι στραμμένο στις κρίσιμες ψηφοφορίες για το Brexit, λίγο πριν τη λήξη της προθεσμίας για την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ.

Στο ταμπλό, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει άνοδο 0,37%, με τους επιμέρους κλαδικούς δείκτες να βρίσκονται σε θετικό έδαφος.

Την ίδια ώρα, στη Φρανκφούρτη ο DAX ενισχύεται 0,42% στις 11.505,73 μονάδες, στο Παρίσι ο CAC καταγράφει κέρδη 0,26% στις 5.244,79 μονάδες και στο Λονδίνο ο FTSE σημειώνει άνοδο 0,72% στις 7.155,25 μονάδες.

Στους «πρωταγωνιστές» της συνεδρίασης, η Commerzbank βλέπει τη μετοχή της να ενισχύεται σχεδόν 4%.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Deutsche Bank έχει συμφωνήσει να ξεκινήσει συνομιλίες για συγχώνευση με την Commerzbank, αφότου ο CEO Christian Sewing σταμάτησε να είναι αντίθετος με μια τέτοια συμφωνία. Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσαν ΜΜΕ, ο Sewing αναγκάστηκε να αναθεωρήσει τη στάση του μετά από πιέσεις των επενδυτών για τις αρνητικές επιδόσεις της τράπεζας.

Η γερμανική κυβέρνηση, που ακόμη κατέχει το 15% της Commerzbank, φαίνεται να στηρίζει τη συγχώνευση μεταξύ των δύο μεγαλύτερων τραπεζών της χώρας.

Αν σου άρεσε κάνε