Σε αρνητικό έδαφος το Λονδίνο, παρά το συμβιβασμό των Βρυξελλών

Σε αρνητικό έδαφος το Λονδίνο, παρά το συμβιβασμό των Βρυξελλών

ΑΓΟΡΕΣ UPD 11:24 Δημιουργία 12/03/19, 11:06

Διστακτικές είναι οι αγορές στο άνοιγμα των συνεδριάσεων της Τρίτης, σε αναμονή των αποτελεσμάτων της σημερινής κρίσιμης ψηφοφορίας για το Brexit.

Ο συμβιβασμός που επετεύχθη για το ιρλανδικό backstop μεταξύ Βρυξελλών και Βρετανίας, δεν αποτελεί εγγύηση για τους επενδυτές, όπως φαίνεται από τον FTSE του Λονδίνου, που σημειώνει απώλειες στην πρωινή συνεδρίαση.

Ο συμβιβασμός προβλέπει ότι το Λονδίνο θα έχει τη δυνατότητα να τερματίσει την εφαρμογή του λεγόμενου backstop, του μηχανισμού ασφαλείας με σκοπό την αποτροπή των σκληρών συνόρων με την Ιρλανδία, σε περίπτωση που τεθεί σε ισχύ, εάν οι διαπραγματεύσεις για τη μελλοντική σχέση δεν ευοδωθούν.

Η νέα αυτή πρόνοια θα προστεθεί στη συμφωνία που τα μέλη της Βουλής των Κοινοτήτων είχαν απορρίψει με συντριπτική πλειοψηφία τον Ιανουάριο.

Την ίδια στιγμή, ανέκαμψαν οι δείκτες της Wall Street στη χθεσινή συνεδρίαση, μετά από ένα 5ήμερο σερί απωλειών, ωθούμενοι από τα τεχνολογικά κέρδη.

Στην κίνηση των δεικτών, ο FTSE στο Λονδίνο υποχωρεί 0,44% στις 7.099 μονάδες.

Ο DAX στη Φρανκφούρτη καταγράφει κέρδη 0,18% στις 11.565 μονάδες.

Ο CAC στο Παρίσι ανεβαίνει 0,19% στις 5.276 μονάδες.

Στην περιφέρεια της Ευρωζώνης, ο MIB στο Μιλάνο σημειώνει οριακές απώλειες 0,01% στις 20.634 μονάδες και ο IBEX στη Μαδρίτη ισχυροποιείται κατά 0,14% στις 9.185 μονάδες.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 συγκεντρώνει κέρδη 0,16% στις 374.06 μονάδες.

Αν σου άρεσε κάνε