Ακάθεκτοι οι shorters κατά των τραπεζών...

Ακάθεκτοι οι shorters κατά των τραπεζών...

ΑΓΟΡΕΣ UPD 13:55 Δημιουργία 12/03/19, 13:53

Ακάθεκτοι συνεχίζουν οι shorters τις επιθετικές κινήσεις τους κατά των τραπεζικών μετοχών, παρά τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από τον κλάδο: το πρόσφατο ράλι στο χρηματιστηριακό ταμπλό, τα σχέδια των ελληνικών Αρχών για την αντιμετώπιση των κόκκινων δανείων και το νέο νομικό πλαίσιο για την προστασία της πρώτης κατοικίας.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, με την έναρξη του Μαρτίου τα short funds αύξησαν τις καθαρές αρνητικές θέσεις τους στις συστημικές.

Στο πλαίσιο αυτό, το Oceanwood Capital την προηγούμενη Δευτέρα αύξησε εκ νέου τα shorts του στην Εθνική, ενώ την αμέσως επόμενη ημέρα αύξησε τα shorts του και στην Alpha Bank.

Στη συνέχεια, στις 7 Μαρτίου, το Oceanwood αύξησε κι άλλο τα shorts του σε Εθνική και Eurobank.

Συγκεκριμένα, στην Εθνική Τράπεζα αύξησε τις αρνητικές θέσεις στο 1,24% από 1,11%. Την Παρασκευή προχώρησε σε αύξηση των shorts του και στην Eurobank στο 1,62% από 1,54%.

Πλέον, τα συνολικά shorts στην Eurobank, μαζί με το 1,81% που διατηρεί το Lansdowne Partners, φτάνουν το 3,43%. Είναι τα μεγαλύτερα, ενώ ακολουθούν της Πειραιώς, που φτάνουν το 3,26%.

Αν σου άρεσε κάνε