Ανοδική εκκίνηση στην Τετάρτη για τη Wall Street

Ανοδική εκκίνηση στην Τετάρτη για τη Wall Street

ΑΓΟΡΕΣ UPD 16:43 Δημιουργία 13/03/19, 16:41

Ανοδικές κινήσεις σημειώνονται στο αμερικανικό χρηματιστήριο για το άνοιγμα της Τετάρτης, με τους επενδυτές να ξαναεμφανίζονται με διάθεση για πονταρίσματα μετά από την αναταραχή που προκάλεσαν τις προηγούμενες μέρες οι εξελίξεις γύρω από την Boeing.

Σημειώνεται πως για μια ακόμα μέρα παρατηρούνται οι εξελίξεις γύρω από το Brexit και οι επιπτώσεις που μπορεί να υπάρχουν για το μέλλον της Τερέζα Μέι στην πρωθυπουργία της Βρετανίας.

Στην κίνηση των δεικτών, ο Dow κερδίζει 0,48% στις 25.678 μονάδες.

Ο S&P 500 ενισχύεται 0,60% στις 2.808 μονάδες.

Ο Nasdaq ανεβαίνει 0,62% στις 7.638 μονάδες.

Στα οικονομικά δεδομένα της μέρας, ο δείκτης τιμών παραγωγού στις ΗΠΑ αυξήθηκε κατά 0,1% το Φεβρουάριο από τον προηγούμενο μήνα. Σημειώνεται ότι οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών έκαναν λόγο για άνοδο 0,2% σε μηνιαία βάση.

Χωρίς να περιλαμβάνονται οι τιμές της ενέργειας και των τροφίμων που συχνά σημειώνουν μεγάλες μεταβολές, οι τιμές αυξήθηκαν επίσης 0,1% το Φεβρουάριο από τον Ιανουάριο.

Παράλληλα, η ζήτηση για διαρκή αγαθά αυξήθηκε τον Ιανουάριο, για τρίτο συνεχόμενο μήνα, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εμπορίου.

Ειδικότερα, οι συνολικές παραγγελίες για διαρκή αγαθά αυξήθηκε κατά 0,4% τον Ιανουάριο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, διαψεύδοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών για πτώση 0,6%.

Τέλος, οι κατασκευαστικές δαπάνες σημείωσαν άνοδο 1,3% τον Ιανουάριο από τον προηγούμενο μήνα, στο εποχιακά προσαρμοσμένο μέγεθος των 1,28 τρισ. δολ. Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών έκαναν λόγο για άνοδο 0,5% τον Ιανουάριο.

Αν σου άρεσε κάνε