Συνεχίζει την άνοδο, ακάθεκτη, η Wall Street

Συνεχίζει την άνοδο, ακάθεκτη, η Wall Street

ΑΓΟΡΕΣ UPD 23:41 Δημιουργία 13/03/19, 23:16

Με 3ήμερο ανοδικό σερί και νέο υψηλό για το 2019 έκλεισε την συνεδρίαση της Τετάρτης ο S&P 500, ωθούμενος από τα τεχνολογικά κέρδη, ενώ και οι υπόλοιποι δείκτες του αμερικανικού χρηματιστηρίου παρέμειναν στο «πράσινο».

Όσων αφορά την τεχνολογική αισιοδοξία, αναλυτές εκτιμούν ότι σχετίζεται με το περιεχόμενο της εμπορικής συμφωνίας ΗΠΑ-Κίνας, στην οποία φαίνεται να «ποντάρουν» οι επενδυτές.

Ο τίτλος της Boeing, μετά τη χασούρα των τελευταίων ημερών, κατέγραψε άνοδο 1% στην πρωινή συνεδρίαση, για να υποχωρήσει ωστόσο με την ανακοίνωση της απαγόρευσης πτήσεων τύπου Boeing 737 Max 8 και 9, από τις ΗΠΑ και τον Καναδά.

Στο μέτωπο του Brexit, τέλος, Οι Βρετανοί βουλευτές απέρριψαν σήμερα το ενδεχόμενο αποχώρησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς μια συμφωνία, με ψήφους 312 υπέρ και 308 κατά, παρατείνοντας εκ νέου την αβεβαιότητα.

Στην κίνηση των δεικτών, ο Dow ενισχύθηκε 0,58% στις 25.703 μονάδες.

Ο S&P 500 συγκέντρωσε κέρδη 0,69% στις 2.811 μονάδες.

Ο Nasdaq ανέβηκε 0,69% στις 7.643 μονάδες.

Στα οικονομικά δεδομένα της μέρας, ο δείκτης τιμών παραγωγού στις ΗΠΑ αυξήθηκε κατά 0,1% το Φεβρουάριο από τον προηγούμενο μήνα. Σημειώνεται ότι οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών έκαναν λόγο για άνοδο 0,2% σε μηνιαία βάση.

Χωρίς να περιλαμβάνονται οι τιμές της ενέργειας και των τροφίμων που συχνά σημειώνουν μεγάλες μεταβολές, οι τιμές αυξήθηκαν επίσης 0,1% το Φεβρουάριο από τον Ιανουάριο.

Παράλληλα, η ζήτηση για διαρκή αγαθά αυξήθηκε τον Ιανουάριο, για τρίτο συνεχόμενο μήνα, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εμπορίου.

Ειδικότερα, οι συνολικές παραγγελίες για διαρκή αγαθά αυξήθηκε κατά 0,4% τον Ιανουάριο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, διαψεύδοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών για πτώση 0,6%.

Τέλος, οι κατασκευαστικές δαπάνες σημείωσαν άνοδο 1,3% τον Ιανουάριο από τον προηγούμενο μήνα, στο εποχιακά προσαρμοσμένο μέγεθος των 1,28 τρισ. δολ. Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών έκαναν λόγο για άνοδο 0,5% τον Ιανουάριο.

Αν σου άρεσε κάνε