Ο Τραμπ απειλεί και πάλι με δασμούς την ΕΕ

Ο Τραμπ απειλεί και πάλι με δασμούς την ΕΕ

ΑΓΟΡΕΣ UPD 19:02 Δημιουργία 14/03/19, 17:08

Συνέχεια στις απειλές κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης έδωσε την Πέμπτη ο Ντόναλτ Τραμπ, με τον Αμερικανό πρόεδρο να απειλεί εκ νέου την Κομισιόν με επιβολή δασμών εάν δεν προκύψει μια εμπορική συμφωνία μεταξύ των ΗΠΑ και της ΕΕ.

«Εάν η ΕΕ δεν προσέλθει σε συζητήσεις μαζί μας, τα επιβάλλουμε δασμούς στα προϊόντα τους» τόνισε ο Τραμπ σε δηλώσεις του προς δημοσιογράφους.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση μας συμπεριφέρεται με τρόπο πολύ, πολύ άδικο» σημείωσε ο ίδιος.

«Να διαπραγματευτούν. Στην αντίθετη περίπτωση, θα λάβουμε μέτρα που θα είναι ευνοϊκά για τις ΗΠΑ» συνέχισε ο ένοικος του Λευκού Οίκου, που συνεχίζει να απειλεί με την επιβολή δασμών ιδίως στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Οι ευρωβουλευτές, μην μπορώντας να υιοθετήσουν μια κοινή θέση, επέφεραν σήμερα πλήγμα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το ευαίσθητο θέμα των εμπορικών συνομιλιών ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο «απέρριψε την έκθεση (...) για το αν πρέπει να συστήσει να ξεκινήσουν εμπορικές συνομιλίες με τις Ηνωμένες Πολιτείες», αλλά «δεν υπάρχει θέση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το θέμα», διευκρίνισε η υπηρεσία Τύπου του ΕΚ μετά την ψηφοφορία.

Το Ευρωκοινοβούλιο έχει μόνο συμβουλευτικό ρόλο σε αυτό το θέμα, όμως, αντίθετα, θα έχει τον τελευταίο λόγο εάν επιτευχθεί συμφωνία.

Είναι ένα κακό νέο για τα κράτη-μέλη και την Επιτροπή, που ανέμενε την υποστήριξη των ευρωβουλευτών.

Αν σου άρεσε κάνε