Σε μπαράζ πιέσεων η Wall Street

Σε μπαράζ πιέσεων η Wall Street

ΑΓΟΡΕΣ UPD 23:06 Δημιουργία 14/03/19, 22:56

Τέλος στο 3ήμερο ανοδικό σερί για τους δείκτες S&P 500 και Nasdaq σημειώθηκε στην συνεδρίαση της Πέμπτης, με την τεχνολογία, το εμπόριο αλλά και το Brexit να βρίσκονται στο προσκήνιο.

Σημειώνεται πως νωρίτερα το Bloomberg μετέδωσε πως η συνάντηση των προέδρων Ντόναλτ Τραμπ και Σι Τζινπίνγκ μπορεί να μετατεθεί για τον Απρίλιο αντί για το τέλος του Μαρτίου, θέτοντας νέα ερωτηματικά για μια συμφωνία μεταξύ της Ουάσινγκτον και του Πεκίνου.

Εξάλλου, έντονες πιέσεις δέχεται η μετοχή του Facebook μετά από το πολύωρο πρόβλημα που παρουσίασε το γνωστό social media για τους χρήστες σε ΗΠΑ και Ευρώπη την Τετάρτη, ενώ απώλειες σημειώνει και η μετοχή της Boeing, που συνεχίζει να βλέπει χώρες απ' όλο τον κόσμο να καθηλώνει τα αεροσκάφη 737 MAX λόγω της πολύνεκρης τραγωδίας των Ethiopian Airlines την περασμένη Κυριακή.

Ολοκληρώθηκε, τέλος, η ψηφοφορία στη Βουλή των Κοινοτήτων με τους βρετανούς βουλευτές να καταψηφίζουν τροπολογία η οποία καλούσε την κυβέρνηση να καθυστερήσει το Brexit για χρονικό διάστημα που θα επέτρεπε τη διεξαγωγή δεύτερου δημοψηφίσματος.

Επιπλέον, οι Βρετανοί βουλευτές απέρριψαν την τροπολογία που προέβλεπε να καθυστερήσει η αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση και να δοθεί στο Κοινοβούλιο ο έλεγχος για τα επόμενα βήματα αναφορικά με το Brexit.

Στην κίνηση των δεικτών, ο Dow σημείωσε οριακά κέρδη 0,03% στις 25.710 μονάδες.

Ο S&P 500 υποχώρησε 0,09% στις 2.808 μονάδες.

Ο Nasdaq έχασε 0,16% στις 7.631 μονάδες.

Στα οικονομικά δεδομένα της μέρας, αρνητικά μηνύματα για την πορεία της αγοράς εργασίας στις ΗΠΑ ανακοινώθηκαν την Πέμπτη, με τις νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας στη χώρα να διαμορφώνονται στις 229.000 αιτήσεις από 223.000 αιτήσεις την προηγούμενη εβδομάδα.

Οι αναλυτές ανέμεναν πως οι αιτήσεις θα διαμορφωθούν στις 225.000.

Αν σου άρεσε κάνε