Brexit, εμπορικός πόλεμος και... σκάνδαλα στο επίκεντρο των ευρωαγορών

Brexit, εμπορικός πόλεμος και... σκάνδαλα στο επίκεντρο των ευρωαγορών

ΑΓΟΡΕΣ UPD 11:47 Δημιουργία 15/03/19, 11:09

Σε θετικό έδαφος «κρατιούνται» οι αγορές της Ευρώπης στον άνοιγμα της συνεδρίασης της Παρασκευής, εν μέσω ενός καταιγισμού εξελίξεων σε μια σειρά από μέτωπα.

Αρχικά, την αναβολή του Brexit ψήφισαν την Πέμπτη οι Βρετανοί βουλευτές, απομακρύνοντας -έστω και προσωρινά- την δραματοποίηση ενός άτακτου Brexit στις 29 Μαρτίου.

Θετικά είναι τα νέα για την εμπορική συμφωνία που έρχονται από το Πεκίνο, καθώς κινεζικά μέσα μεταδίδουν ότι ο αντιπρόεδρος Λιου Χε είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αμερικανό υπουργό Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν καθώς και τον υπουργό Εμπορίου Ρόμπερτ Λάιτχαιζερ.

Υπενθυμίζεται ότι η είδηση της επικοινωνίας των ανώτατων αξιωματούχωνν των δύο χωρών έρχεται στον απόηχο των δηλώσεων Μνούτσιν περί μη διεξαγωγής Συνόδου Κορυφής Τραμπ-Σι Τζινπίνγκ μέσα στο Μάρτιο.

Στους τίτλους, η Volkswagen κατέγραψε απώλειες άνω του 1%, μετά την άσκηση ποινικών διώξεων από την αμερικανική δικαιοσύνη εναντίον του κατασκευαστή αυτοκινήτων αλλά και του CEO της εταιρείας για το σκάνδαλο των ρύπων, το λεγόμενο dieselgate.

Στον τραπεζικό κλάδο, υποχώρησαν και οι μετοχές της UBS μετά τη δημοσιοποίηση των νέων ότι η τράπεζα δέσμευσε το ποσό των 450 εκ. ευρώ, ώστε να ασκήσει έφεση σε απόφαση Γαλλικού Δικαστηρίου που καταδίκασε τον οργανισμό για ξέπλυμα χρημάτων και συνοδευόταν από πρόστιμο-μαμούθ 4,5 δισ. ευρώ.

Στην κίνηση των δεικτών, ο FTSE στο Λονδίνο κερδίζει 0,44% στις 7.217 μονάδες.

Στην κίνηση των υπόλοιπων δεικτών, ο DAX στη Φρανκφούρτη ενισχύεται 0,21% στις 11.612 μονάδες.

Ο CAC στο Παρίσι ισχυροποιείται κατά 0,36% στις 5.369 μονάδες.

Στην περιφέρεια της Ευρωζώνης, ο MIB στο Μιλάνο ανεβαίνει 0,15% στις 20.910 μονάδες και ο IBEX στη Μαδρίτη σημειώνει κέρδη 0,40% στις 9.247 μονάδες.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 ενισχύεται 0,15% στις 379.09 μονάδες.

Αν σου άρεσε κάνε