«Διχασμένη» η Wall Street στο άνοιγμα της Παρασκευής

«Διχασμένη» η Wall Street στο άνοιγμα της Παρασκευής

ΑΓΟΡΕΣ UPD 16:44 Δημιουργία 15/03/19, 16:43

Μεικτά πρόσημα σημειώνονται στο αμερικανικό χρηματιστήριο για την έναρξη της τελευταίας συνεδρίασης της εβδομάδας, με την προσοχή των επενδυτών να «σπάει» στις συζητήσεις για την πορεία των εμπορικών διαπραγματεύσεων μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας, καθώς και στην πορεία της αμερικανικής οικονομίας.

Στα του εμπορικού πολέμου, συντηρείται ο «θόρυβος» γύρω από μια συμφωνία μεταξύ των Αμερικανών και των Κινέζων, ενώ παραμένει άγνωστη η ακριβής ημερομηνία για τη συνάντηση των προέδρων Ντόναλτ Τραμπ και Σι Τζινπίνγκ.

Στην κίνηση των δεικτών, ο Dow υποχωρεί 0,21% στις 25.657 μονάδες.

Ο S&P 500 κερδίζει 0,18% στις 2.813 μονάδες.

Ο Nasdaq ενισχύεται 0,59% στις 7.676 μονάδες.

Στα οικονομικά δεδομένα της μέρας, οριακά προς τα πάνω αλλά και κατώτερα των προβλέψεων των αναλυτών κινήθηκε σε βιομηχανική παραγωγή στις ΗΠΑ σε μηνιαίο βαθμό για το Φεβρουάριο, όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή η ομοσπονδιακή τράπεζα (Fed).

Ειδικότερα, βιομηχανική παραγωγή ενισχύθηκε 0,1% τον προηγούμενο μήνα. Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι θα καταγράψει άνοδο 0,4% μετά από μεγάλη πτώση τον Ιούνιο.

Ο τομέας της μεταποίησης υποχώρησε 0,4%, σημειώνοντας τη δεύτερη διαδοχική μηνιαία πτώση. Τον Ιανουάριο η μεταποίηση είχε διολισθήσει 0,5%.

Αν σου άρεσε κάνε