Σε θετικό έδαφος έκλεισε η Ασία

Σε θετικό έδαφος έκλεισε η Ασία

ΑΓΟΡΕΣ UPD 09:28 Δημιουργία 18/03/19, 09:03

Σε κλίμα αισιοδοξίας έκλεισαν οι ασιατικές αγορές την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας, με τα κινεζικά χρηματιστήρια να σημειώνουν ισχυρά κέρδη.

Το ανοδικό σπριντ, ιδιαίτερα στις αγορές της ηπειρωτικής Κίνας, αποδίδεται στον απόηχο του δημοσιεύματος του Xinhua την περασμένη Παρασκευή, που έκανε λόγο για τηλεφωνική επικοινωνία του αντιπροέδρου του Πεκίνου με τους αμερικανούς υπουργούς Εμπορίου και Οικονομικών, ένδειξη ότι έχει σημειωθεί πρόοδος στο κείμενο της συμφωνίας.

Υπενθυμίζεται ότι η Federal Reserve συνεδριάζει στα μέσα της εβδομάδας, με τις ανακοινώσεις της αμερικανικής Τράπεζας να αποτελέσουν ρυθμιστή των αγορών, όπως κάθε φορά. Οι αναλυτές εκτιμούν ότι η Fed θα αποφασίσει να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια, αλλά και ότι θα υποβαθμίσει τις προβλέψεις της σε GDP και μάκρο στοιχείων, εν μέσω της επιβραδυνόμενης παγκόσμιας οικονομίας.

Η Μόσχα, τέλος, δεσμεύτηκε πως θα συμμορφωθεί πλήρως με την απόφαση του OPEC για μείωση παραγωγής πετρελαίου τις επόμενες εβδομάδες.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο ιαπωνικός Nikkei ενισχύθηκε 0,62% στις 21,584 μονάδες.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng κέρδισε 1,07%. Στην ηπειρωτική Κίνα, ο δείκτης Shanghai έκανε άλμα 2,44%, ενώ ο Shenzhen Composite έσπασε τα κοντέρ με άνοδο 3,07%.

Παράλληλα, στην Αυστραλία ο δείκτης S&P/ASX 200 ανέβηκε 0,25%, ενώ ο NZX-50 της Νέας Ζηλανδίας κέρδισε 0,45%. Ο Kospi της Νότιας Κορέας κινήθηκε ανοδικά κατά 0,16%.

Αν σου άρεσε κάνε