Συγκρατημένα αισιόδοξες οι ευρωαγορές ενόψει Fed

Συγκρατημένα αισιόδοξες οι ευρωαγορές ενόψει Fed

ΑΓΟΡΕΣ UPD 11:39 Δημιουργία 18/03/19, 10:38

Ενώ οι διεθνείς αγορές «τρέχουν» σε ρυθμούς Fed, στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας στην Ευρώπη καταγράφονται κέρδη.

Υπενθυμίζεται ότι η Federal Reserve συνεδριάζει στα μέσα της εβδομάδας, με τις ανακοινώσεις της αμερικανικής Τράπεζας να αποτελέσουν ρυθμιστή των αγορών, όπως κάθε φορά. Οι αναλυτές εκτιμούν ότι η Fed θα αποφασίσει να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια, αλλά και ότι θα υποβαθμίσει τις προβλέψεις της σε GDP και μάκρο στοιχείων, εν μέσω της επιβραδυνόμενης παγκόσμιας οικονομίας.

Στο μέτωπο του Brexit, o ηγέτης των Βρετανών Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν άφησε την Κυριακή να εννοηθεί ότι θα υποστηρίξει μια πρόταση βουλευτών που προβλέπει τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για τη συμφωνία της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι για το Brexit αν η τελευταία εγκριθεί από το Κοινοβούλιο. Η Μέι, από την πλευρά της, αναμένεται να θέσει και πάλι σε ψηφοφορία αυτή την εβδομάδα τη συμφωνία αποχώρησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση,

Στον τραπεζικό κλάδο, άλμα 4% σημείωσαν οι τίτλοι των γερμανικών Deutsche Bank και Commerzbank, με αποτέλεσμα να βρεθούν στην κορυφή των ευρωπαικών ταμπλό. Το ράλι σημειώνεται στον απόηχο των πληροφοριών περί συγχώνευσής τους, αλλά και την επιβεβαίωση από τα ίδια τα ιδρύματα ότι βρίσκονται σε συνομιλίες.

Η Μόσχα, τέλος, δεσμεύτηκε πως θα συμμορφωθεί πλήρως με την απόφαση του OPEC για μείωση παραγωγής πετρελαίου τις επόμενες εβδομάδες.

Στην κίνηση των δεικτών, ο FTSE στο Λονδίνο κερδίζει 0,59% στις 7.271 μονάδες.

Στην κίνηση των υπόλοιπων δεικτών, ο DAX στη Φρανκφούρτη ενισχύεται 0,16% στις 11.705 μονάδες.

Ο CAC στο Παρίσι ισχυροποιείται κατά 0,16% στις 5.414 μονάδες.

Στην περιφέρεια της Ευρωζώνης, ο MIB στο Μιλάνο ανεβαίνει 0,75% στις 21.202 μονάδες και ο IBEX στη Μαδρίτη σημειώνει κέρδη 0,53% στις 9.393 μονάδες.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 ενισχύεται 0,15% στις 379.09 μονάδες.

Αν σου άρεσε κάνε