Ανοδικό άνοιγμα εβδομάδας στη Wall Street, πριν από τη Fed

Ανοδικό άνοιγμα εβδομάδας στη Wall Street, πριν από τη Fed

ΑΓΟΡΕΣ UPD 17:13 Δημιουργία 18/03/19, 17:11

Με μικρά κέρδη ξεκίνησαν την εβδομάδα οι δείκτες του αμερικανικού χρηματιστηρίου, με τους επενδυτές να επιλέγουν να παραμείνουν αισιόδοξοι για την πορεία των εμπορικών διαπραγματεύσεων μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας, την ώρα που τις επόμενες μέρες η προσοχή θα εστιάζεται στην αμερικανική ομοσπονδιακή τράπεζα (Fed).

H Fed αναμένεται να αφήσει αμετάβλητα τα επιτόκια όταν θα ολοκληρώσει τη διήμερη συνεδρίαση νομισματικής πολιτικής την Τετάρτη αλλά η προσοχή θα στραφεί στην ανακοίνωση των υπεύθυνων χάραξης πολιτικής, τα σχόλια του διοικητή της τράπεζας, Τζερόμ Πάουελ και στις αναθεωρημένες προβλέψεις για τα επιτόκια που παρέχουν οι αξιωματούχοι της Fed.

Οι περισσότεροι οικονομολόγοι αναμένουν ότι η Fed θα χαμηλώσει το προβλεπόμενο «μονοπάτι» των επιτοκίων σε μία αύξηση το 2019 και άλλη μία το 2020.

Στην κίνηση των δεικτών, ο Dow ενισχύεται 0,09% στις 28.870 μονάδες.

Ο S&P 500 ανεβαίνει 0,36% στις 2.832 μονάδες.

Ο Nasdaq κερδίζει 0,48% στις 7.725 μονάδες.

Στα οικονομικά δεδομένα της μέρας, αμετάβλητος στις 62 μονάδες παρέμεινε τον Μάρτιο ο δείκτης εμπιστοσύνης του κατασκευαστικού κλάδου στις ΗΠΑ, όπως ανακοίνωσε σήμερα η National Association of Home Builders.

Είχαν προηγηθεί δύο διαδοχικοί ανοδικοί μήνες, με τον δείκτη να παραμένει πάντως κάτω από το μέσο όρο του 2018 που ήταν στις 67 μονάδες.

Οι αναλυτές τοποθετούσαν τον δείκτη στις 63 μονάδες.

Αν σου άρεσε κάνε