Αμφίρροπες τάσεις στην Wall Street

Αμφίρροπες τάσεις στην Wall Street

ΑΓΟΡΕΣ UPD 00:26 Δημιουργία 18/03/19, 22:43

Επικράτησαν οι θετικές τάσεις στην Wall Street την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας, με τους δείκτες του αμερικανικού χρηματιστηρίου να δέχονται αμφίσημα μηνύματα, κάποιες φορές και από τον ίδιο κλάδο.

H Fed αναμένεται να αφήσει αμετάβλητα τα επιτόκια όταν θα ολοκληρώσει τη διήμερη συνεδρίαση νομισματικής πολιτικής την Τετάρτη αλλά η προσοχή θα στραφεί στην ανακοίνωση των υπεύθυνων χάραξης πολιτικής, τα σχόλια του διοικητή της τράπεζας, Τζερόμ Πάουελ και στις αναθεωρημένες προβλέψεις για τα επιτόκια που παρέχουν οι αξιωματούχοι της Fed.

Οι περισσότεροι οικονομολόγοι αναμένουν ότι η Fed θα χαμηλώσει το προβλεπόμενο «μονοπάτι» των επιτοκίων σε μία αύξηση το 2019 και άλλη μία το 2020.

Αισιόδοξοι παραμένουν οι επενδυτές για την πορεία των εμπορικών διαπραγματεύσεων μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας, την ώρα που τις επόμενες μέρες η προσοχή θα εστιάζεται στην αμερικανική ομοσπονδιακή τράπεζα (Fed).

Στον τεχνολογικό κλάδο, Amazon και Apple σημείωσαν ισχυρά κέρδη, την ίδια ώρα που ο τίτλος του Facebook κινούνταν αρνητικά.

Πτωτικά κινήθηκε σήμερα και ο τίτλος της Boeing, που «σφυροκοπάται» από τα στοιχεία που βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας για τα αίτια των δυστυχημάτων των αεροσκαφών της, ενώ στον «αέρα» βρίσκονται οι 30.000 παραγγελίες Boeing 737 Max.

Στην κίνηση των δεικτών, ο Dow ενισχύθηκε 0,25% στις 25.914 μονάδες.

Ο S&P 500 ανέβηκε 0,37% στις 2.833 μονάδες.

Ο Nasdaq κερδίζει 0,34% στις 7.714 μονάδες.

Στα οικονομικά δεδομένα της μέρας, αμετάβλητος στις 62 μονάδες παρέμεινε τον Μάρτιο ο δείκτης εμπιστοσύνης του κατασκευαστικού κλάδου στις ΗΠΑ, όπως ανακοίνωσε σήμερα η National Association of Home Builders.

Είχαν προηγηθεί δύο διαδοχικοί ανοδικοί μήνες, με τον δείκτη να παραμένει πάντως κάτω από το μέσο όρο του 2018 που ήταν στις 67 μονάδες.

Οι αναλυτές τοποθετούσαν τον δείκτη στις 63 μονάδες.

Αν σου άρεσε κάνε