Ξεπέρασε το όριο των 1.300 δολαρίων ο χρυσός

Ξεπέρασε το όριο των 1.300 δολαρίων ο χρυσός

ΑΓΟΡΕΣ UPD 22:20 Δημιουργία 19/03/19, 22:13

Στο «πράσινο» έκλεισε ο χρυσός την συνεδρίαση της Τρίτης, ενόψει των αποφάσεων της Fed.

Συγκεκριμένα, ο χρυσός ενισχύθηκε κατά 0,4% στα $1.306,50 ανά ουγγιά το υψηλότερο σημείο από τις 13 Μαρτίου. Το ασήμι επίσης ενισχύθηκε κατά 0,3% στα $15,372. Ο δείκτης δολαρίου από την άλλη σημείωσε πτώση 0,2%.

Η Fed ξεκίνησε σήμερα τη διήμερη συνεδρίασή της, με τις πιθανότητες αύξησης των επιτοκίων να θεωρούνται μηδενικές από την αγορά, η οποία αναμένει ότι θα διατηρήσει την πολιτική της αμετάβλητη.

Η Fed αναμένεται να μειώσει τις προβλέψεις της για την πορεία των επιτοκίων, παραπέμποντας σε μικρή ή και καθόλου σύσφιγξη της νομισματικής της πολιτικής το 2019. Εν μέσω επιβράδυνσης της παγκόσμιας ανάπτυξης, οι περισσότεροι στην αγορά αναμένουν ότι η αμερικανική κεντρική τράπεζα θα υιοθετήσει έναν προσεκτικό τόνο. Υπενθυμίζεται πως στη συνεδρίαση του Ιανουαρίου, η Fed έδειξε πως θα είναι "υπομονετική" με την αύξηση των επιτοκίων.

Παράλληλα, οι επενδυτές συνεχίζουν να παρακολουθούν τις εξελίξεις γύρω από την εμπορική διένεξη ΗΠΑ - Κίνας και τις συνομιλίες των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του πλανήτη για τη διευθέτησή της, καθώς και γύρω από το Brexit.

Αν σου άρεσε κάνε