Ομόλογα και αγορές ανεβάζουν τις επενδυτικές ορέξεις

Ομόλογα και αγορές ανεβάζουν τις επενδυτικές ορέξεις

ΑΓΟΡΕΣ UPD 09:06 Δημιουργία 20/03/19, 09:03

Ομόλογα και εκλογές… ανεβάζουν τις επενδυτικές ορέξεις επισημαίνει η NBG Securities, η οποία «βλέπει» ευκαιρίες στο ελληνικό χρηματιστήριο, καθώς και περιθώρια ανόδου.

Σύμφωνα μάλιστα με τη χρηματιστηριακή, το κλίμα στη Λεωφόρο Αθηνών ευνοείται αφενός από την αποκλιμάκωση που καταγράφεται στις αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων (τον περασμένο Φεβρουάριο «πρωταγωνίστησαν» στην Ευρωζώνη) κι αφετέρου από την προεξοφλημένη – κατά τους επενδυτές – εκλογική νίκη της ΝΔ είτε οι κάλπες στηθούν άνοιξη είτε φθινόπωρο, καθώς η «γαλάζια» παράταξη παρουσιάζεται προσηλωμένη στο πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων κι στο στόχο των επενδύσεων.

Στο πλαίσιο αυτό, η χρηματιστηριακή ξεχωρίζει τις μετοχές των Μυτιληναίου, ΟΤΕ, ΕΛΠΕ και Jumbo, εκτιμώντας ότι θα υπεραποδώσουν.

Την ίδια στιγμή, σημειώνει ότι τα «χαρτάκια» των Μυτιληναίου, ΕΛΠΕ, ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, Aegean Airlines, Motor Oil, Σαράντη, ΕΥΔΑΠ και ΤΕΝΕΡΓ αποτελούν επενδυτικές ευκαιρίες ως προς τη μερισματική πολιτική.

Για τον ΟΤΕ η NBG δίνει τιμή στόχο στα 14 ευρώ, κάνοντας λόγοι για περιθώρια ανάκαμψης, που αγγίζουν το 27%.

Για τα ΕΛΠΕ δίνει τιμή-στόχο τα 9,9 ευρώ για τη συνέπεια όσον αφορά την εκτέλεση περιθωρίων διύλισης, τις επιτυχείς προσπάθειες απομόχλευσης και της ελκυστικής αποτίμησής τους στο Χ.Α.

Για την Jumbo δίνει τιμή-στόχο τα 16,90 ευρώ, καθώς εκτιμά πως ο ρυθμός ανάπτυξης των πωλήσεων και του EBITDA θα κινηθεί σε μέσο όρο στο 9% και των καθαρών κερδών κατά 10% στο διάστημα 2019-2023.

Τέλος, για τη Μυτιληναίος δίνει σύσταση «υπεραπόδοση» με τιμή στόχο στα 10 ευρώ.

Αν σου άρεσε κάνε