Σε κλοιό πιέσεων οι ευρωαγορές

Σε κλοιό πιέσεων οι ευρωαγορές

ΑΓΟΡΕΣ UPD 11:11 Δημιουργία 20/03/19, 10:47

Τα διεθνή ανοιχτά μέτωπα δεν αφήνουν τις αγορές της Ευρώπης να «ανασάνουν» στο άνοιγμα της συνεδρίασης της Τετάρτης.

Σε πτωτική τροχιά με απώλειες άνω του 2,5% βρίσκεται ο κλάδος των πρώτων υλών, καθώς αντικρουώμενες αναφορές για την πορεία των εμπορικών διαπραγματεύσεων ΗΠΑ-Κίνας προβληματίζουν τους επενδυτές.

Για την ακρίβεια, το Bloomberg κάνει λόγο για ανησυχία των αμερικανών αξιωματούχων ότι η άλλη πλευρά μπορεί να μην δεχτεί τις απαιτήσεις της Ουάσινγκτον. Στο ίδιο δημοσίευμα αναφέρονται οι ανησυχίες του Πεκίνου ότι δεν έχουν εγγυήσεις ότι οι ΗΠΑ θα άρουν τους δασμούς μετά την υπογραφή της συμφωνίας.

Την αναβολή του Brexit για «μικρό χρονικό διάστημα» αναμένεται να ζητήσει με επιστολή της προς την ΕΕ η βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι, όπως μεταδίδουν τα δίκτυα BBC και Sky. Πηγές θέτουν τον Ιούνιο του 2019 ως ημερομηνία ορόσημο για την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου , ωστόσο τώρα το «μπαλάκι» βρίσκεται στο γήπεδο των Βρυξελλών για την ικανοποίηση ή μη του αιτήματος της Βρετανίας. Σύμφωνα με το τρέχον χρονοδιάγραμμα πάντως, η συμμετοχή των Βρετανών στις ευρωεκλογές του Μαίου μοιάζει αναπόφευκτη.

Σήμερα αναμένονται οι ανακοινώσεις για τη νομισματική πολιτική της Fed, μετά τη λήξη της διήμερης συνεδρίασης, με τους επενδυτές να εκτιμούν πως δεν πρόκειται να υπάρξει κάποια αναπάντεχη απόφαση.

Κατρακυλά στις τελευταίες θέσεις στα ταμπλό, με απώλειες 12% ο τίτλος της γερμανικής Bayer, στον απόηχο της απόφασης αμερικανικού δικαστηρίου ότι φυτοφάρμακο της εταιρείας ευθύνεται για τον καρκίνο ενός άνδρα.

Στην κίνηση των δεικτών, ο FTSE στο Λονδίνο σημειώνει οριακά κέρδη 0,04% στις 7.327 μονάδες.

Ο DAX στη Φρανκφούρτη κατρακυλά 0,65% στις 11.711 μονάδες.

Ο CAC στο Παρίσι ανεβαίνει 0,04% στις 5.428 μονάδες.

Στην περιφέρεια της Ευρωζώνης, ο MIB στο Μιλάνο ενισχύεται 0,14% στις 21.465 μονάδες και ο IBEX στη Μαδρίτη κερδίζει 0,12% στις 9.504 μονάδες.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 συγκέντρωσε απώλειες 0,17% στις 383.69 μονάδες.

Αν σου άρεσε κάνε