Fed και εμπόριο στο επίκεντρο των ασιατικών αγορών

Fed και εμπόριο στο επίκεντρο των ασιατικών αγορών

ΑΓΟΡΕΣ UPD 09:32 Δημιουργία 21/03/19, 09:11

Την προσαρμογή της νομισματικής πολιτικής της Fed στο υποτονικό οικονομικό κλίμα, υποδέχτηκαν θετικά οι αγορές στην Ασία.

Ειδικότερα η ομοσπονδιακή τράπεζα των ΗΠΑ διατήρησε -όπως αναμενόταν από τις αγορές- αμετάβλητα τα βασικά επιτόκια της στο 2.25-2.50%, ενώ αναμένουν πλέον ότι η σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής θα προχωρήσει με πιο αργό ρυθμό.

Το χθεσινό ανακοινωθέν της τράπεζας επισημαίνει ακόμα ότι η κεντρική τράπεζα θα επιβραδύνει το μηνιαίο ρυθμό συρρίκνωσης του ισολογισμού της από τα $30 δισ. στα $15 δισ. από τον Μάιο και έπειτα, ενώ από τον Σεπτέμβριο θα διακόψει τις πωλήσεις στοιχείων ενεργητικού.

Στο εμπορικό μέτωπο, τα ερωτηματικά παραμένουν, μετά τις τελευταίες αμφίσημες δηλώσεις του αμερικανού προέδρου, ο οποίος ανέφερε πως «οι δασμοί στις κινεζικές εισαγωγές θα παραμείνουν σε εφαρμογή για ένα ικανό διάστημα» (ενν. και μετά την υπογραφή της συμφωνίας). Αμέσως μετά, υπογράμμισε, ωστόσο, ότι σημειώνεται πρόοδος στις διαπραγματεύσεις, οι οποίες θα καταλήξουν σε συμφωνία.

Στα οικονομικά νέα της ημέρας, το ποσοστό ανεργίας στην Αυστραλία σημείωσε χαμηλό οχτώ ετών.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng συγκέντρωσε απώλειες 0,54%. Στην ηπειρωτική Κίνα, ο δείκτης Shanghai ενισχύθηκε 0,35%, ενώ ο Shenzhen Composite ανέβηκε 0,71%.

Παράλληλα, στην Αυστραλία ο δείκτης S&P/ASX 200 κατέγραψε οριακά κέρδη 0,03%, ενώ ο NZX-50 της Νέας Ζηλανδίας ισχυροποιήθηκε κατά 0,27%. Ο Kospi της Νότιας Κορέας είχε κερδοφορία 0,36%.

Κλειστές παρέμειναν οι αγορές της Ιαπωνίας, λόγω τοπικής αργίας.

Αν σου άρεσε κάνε