«Δαγκωτό» εκλογές: Γιατί τα ξένα funds θέλουν κάλπες

«Δαγκωτό» εκλογές: Γιατί τα ξένα funds θέλουν κάλπες

ΑΓΟΡΕΣ UPD 14:07 Δημιουργία 21/03/19, 14:04

Με ιδιαίτερα θετική ματιά βλέπουν το ζήτημα των εκλογών στην Ελλάδα, είτε αυτές διεξαχθούν τον ερχόμενο Οκτώβριο είτε πρόωρα, τα ξένα funds, έχοντας προεξοφλήσει την επικράτηση της ΝΔ στις κάλπες.

Όπως διεμήνυσαν στο συνέδριο της Morgan Stanley στο Λονδίνο, στο οποίο μεταξύ άλλων συμμετέχουν και οι εκπρόσωποι των τεσσάρων συστημικών τραπεζών, η αξιωματική αντιπολίτευση, που προηγείται στις δημοσκοπήσεις, έχει φιλοευρωπαϊκό προφίλ, ενώ δεσμεύεται για ένα καλύτερο επιχειρηματικό περιβάλλον, έτοιμο για την προσέλκυση επενδύσεων.

Σε γενικές γραμμές, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, το κλίμα γύρω από τις ελληνικές τράπεζες στο συνέδριο ήταν βελτιωμένο, στον απόηχο της εντυπωσιακής ανόδου των μετοχών του κλάδου στο χρηματιστηριακό ταμπλό ύψους 35% από την αρχή του τρέχοντος έτους.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος κατά τις συναντήσεις των επιτελείων των ελληνικών τραπεζών με θεσμικούς επενδυτές και hedge funds βρέθηκαν τα σχέδια των ελληνικών Αρχών για τη μείωση των «κόκκινων δανείων».

Επίσης, το τεχνικό κομμάτι των σχεδίων καθώς και το χρονοδιάγραμμα υλοποίησής τους βρέθηκε υψηλά στην ατζέντα των funds.

Τέλος, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το καυτό ζήτημα του νέου νομικού πλαισίου για την προστασία της πρώτης κατοικίας δεν ήταν στην ατζέντα των συζητήσεων.

Αν σου άρεσε κάνε