Καθίζηση στη Wall Street μετά από τα αμερικανικά μάκρο

Καθίζηση στη Wall Street μετά από τα αμερικανικά μάκρο

ΑΓΟΡΕΣ UPD 17:03 Δημιουργία 22/03/19, 17:01

Με σημαντικές πιέσεις ξεκίνησαν την τελευταία μέρα συνεδριάσεων της εβδομάδα οι δείκτες του αμερικανικού χρηματιστηρίου, με τα στοιχεία για την πορεία της οικονομία των ΗΠΑ να τρομάζουν τους επενδυτές.

Οι σημερινές ανακοινώσεις της Markit για την αμερικανική μεταποίηση δείχνουν σύμφωνα με τους αναλυτές το πόσο επηρεάζει την οικονομία της χώρας η εμπορική αντιπαράθεση με την Κίνα, την ώρα που την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται νέος γύρος συζητήσεων μεταξύ των δύο χωρών στο Πεκίνο.

Στο αρνητικό κλίμα συμβάλλει και το αλαλούμ που επικρατεί με το Brexit, όπως προέκυψε και από τη χθεσινή Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες.

Στην κίνηση των δεικτών, ο Dow υποχωρεί 1,17% στις 25.661 μονάδες.

Ο S&P 500 διολισθαίνει 1,12% στις 2.822 μονάδες.

Ο Nasdaq χάνει 1,29% στις 7.738 μονάδες.Στα οικονομικά δεδομένα της μέρας, ο σύνθετος δείκτης PMI που καταρτίζει η Markit για την οικονομία των ΗΠΑ διαμορφώθηκε στις 54,3 μονάδες για το Μάρτιο ενώ οι αναλυτές ανέμεναν μια μέτρηση στις 55,5 μονάδες.

Από τους επιμέρους κλάδους, ο PMI υπηρεσιών διαμορφώθηκε στις 54,8 μονάδες (από 56 μονάδες το Φεβρουάριο και έναντι εκτίμησης των αναλυτών για 55,5 μονάδες) ενώ ο PMI μεταποίησης διαμορφώθηκε στις 52,5 μονάδες έναντι 53 μονάδων το Φεβρουάριο (οι αναλυτές ανέμεναν μια μέτρηση στις 53,5 μονάδες).

Υπενθυμίζεται πως οποιαδήποτε μέτρηση υπερβαίνει το όριο των 50 μονάδων δείχνει ανάπτυξη, ενώ χαμηλότερα από αυτό το όριο συρρίκνωση.

Αν σου άρεσε κάνε