Societe Generale: «Σινιάλο» βελτίωσης της οικονομίας η πρόωρη αποπληρωμή του ΔΝΤ

Societe Generale: «Σινιάλο» βελτίωσης της οικονομίας η πρόωρη αποπληρωμή του ΔΝΤ

ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ UPD 14:38 Δημιουργία 12/09/19, 14:33

Ως «σινιάλο» βελτίωσης των συνθηκών στην ελληνική οικονομία «βλέπει» η Societe Generale την πρόωρη αποπληρωμή των δανείων του ΔΝΤ από την Αθήνα, αίτημα, το οποίο σύμφωνα με τον οίκο θα εγκριθεί.

Όπως επισημαίνει σε νέο της report η Societe Generale, δεν βλέπει λόγο να μην πληρωθεί πρόωρα το σύνολο του ποσού, που ανέρχεται κοντά στα 10 δισ. ευρώ, το συντομότερο δυνατόν.

Ο οίκος επισημαίνει πως παραμένει «θολό», αν η κίνηση θα χρηματοδοτηθεί από έξοδο στις αγορές.

Τονίζει, πάντως, πως οι συνθήκες στις αγορές ποτέ δεν έχουν υπάρξει ευνοϊκότερες και αποτελεί μεγάλη ευκαιρία για τον ΟΔΔΗΧ να βελτιώσει τη διασπορά των ελληνικών κρατικών ομολόγων.

Από την άλλη, η Ελλάδα έχει ολοκληρώσει τις προγραμματισμένες εκδόσεις για φέτος και ο ΟΔΔΗΧ έχει «πλημμυρίσει» στο ρευστό σε μια χρονική στιγμή που είναι ιδιαίτερα ακριβή η διακράτηση μετρητών, σημειώνει.

Σύμφωνα με την Societe Generale, υπάρχει ακόμη αξία στα ελληνικά κρατικά ομόλογα, ιδίως για τους επενδυτές που θεωρούν ότι η παγκόσμια τάση αποστροφής προς το ρίσκο θα παραμείνει περιορισμένη το επόμενο έτος.

Ο οίκος διατηρεί τη σύσταση overweight για τα ομόλογα των περιφερειακών χωρών της ευρωζώνης, συστήνοντας τοποθετήσεις σε ελληνικά και πορτογαλικά ομόλογα. Αναμένει ότι το ελληνικό δεκαετές θα διατηρήσει spread περί τις 70 μονάδες βάσης σε σχέση με το πορτογαλικό.

Αν σου άρεσε κάνε