Ανεβάζει τις τιμές-στόχους για τα τραπεζικά «χαρτάκια» η IBG

Ανεβάζει τις τιμές-στόχους για τα τραπεζικά «χαρτάκια» η IBG

ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ UPD 12:09 Δημιουργία 16/09/19, 11:50

Προς τα πάνω αναθεωρεί τις τιμές-στόχους για τις τραπεζικές μετοχές η Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος.

Ειδικότερα, σε νέα έκθεσή της η χρηματιστηριακή δίνει τιμή-στόχο για την Alpha Bank στα 1,95 ευρώ από 1,52 ευρώ, διατηρώντας σύσταση «αγοράς».

Σύσταση «buy» δίνει και για την Eurobank, με την τιμή-στόχο να διαμορφώνεται στο 1,03 ευρώ από 0,76 ευρώ, αλλά και για την Εθνική, για την οποία ο νέος στόχος ανέρχεται στα 3,06 από 2,04 ευρώ.

Η χρηματιστηριακή διατηρεί σύσταση «neutral» για την Πειραιώς, ανεβάζοντας το στόχο στα 3 ευρώ από 1,47 ευρώ.

«Διαβάζοντας» το εξάμηνο

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα των τραπεζών για το πρώτο εξάμηνο, η χρηματιστηριακή επικεντρώνεται στη δυναμική μείωση των κόκκινων ανοιγμάτων (ΝΡΕs), αλλά και στην οργανική βελτίωση που εμφανίζουν.

Όπως επισημαίνει, οι τράπεζες θα πρέπει να επιταχύνουν τις προσπάθειές τους μέχρι το τέλος του έτους, καθώς θα πρέπει να μειώσουν τα κόκκινα δάνεια κατά 16,8 δισ. ευρώ.

Οι νέες προβλέψεις

Η χρηματιστηριακή αύξησε τις εκτιμήσεις της για το σύνολο της φετινής χρήσης, συμπεριλαμβάνοντας όλους τους έκτακτους παράγοντες και τα ισχυρά κέρδη από συναλλαγές.

Για την χρήση 2020-2021, προχωρά σε μια μέση μείωση των κερδών προ προβλέψεων κατά 4% κυρίως λόγω πιο συντηρητικών προβλέψεων όσον αφορά στα έσοδα από τόκους. Ωστόσο, αυξάνει τις εκτιμήσεις της για τα κέρδη των τραπεζών λόγω της πιο αισιόδοξης στάσης της ως προς τις προβλέψεις.

Σε γενικές γραμμές, η χρηματιστηριακή σημειώνει ότι η εικόνα για τον κλάδο δεν έχει αλλάξει, με τους βασικούς καταλύτες να παραμένουν η διαχείριση των NPEs και των προβλέψεων, η αποδοτικότητα και τα κεφάλαια.

Αν σου άρεσε κάνε