Morgan Stanley: Τι «βλέπει» για επενδυτική βαθμίδα και QE

Morgan Stanley: Τι «βλέπει» για επενδυτική βαθμίδα και QE

ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ UPD 15:24 Δημιουργία 18/11/19, 15:20

Προς τα πάνω αναθεωρεί τις εκτιμήσεις της για την ελληνική οικονομία η Morgan Stanley, σημειώνοντας πως το μομέντουμ έχει επιταχυνθεί.

Έτσι, εκτιμά ότι φέτος η ελληνική οικονομία θα «τρέξει» με ρυθμό ανάπτυξης 1,7% από 1,3% πριν και το 2020-2021 στο 2,4%.

Αναφορικά με το σενάριο των αναβαθμίσεων, ο οίκος αναφέρει ότι η Ελλάδα ακολουθεί τα βήματα άλλων χωρών, που βγήκαν με επιτυχία από τα προγράμματα προσαρμογής τους. Είναι φυσικό, τονίζει, οι αγορές να αρχίσουν να συζητούν τις πιθανότητες επιστροφής της χώρας σε επενδυτική βαθμίδα, μια μετάβαση που συνέβη και με την Πορτογαλία και την Κύπρο.

Σύμφωνα με τον οίκο, το χρέος είναι υψηλότερο στην περίπτωση της Ελλάδας, αλλά είναι επίσης αλήθεια ότι η χώρα έχει ένα πολύ μεγάλο cash buffer και ένα ευνοϊκό προφίλ χρέους. Επιπλέον, η ανάκαμψη συνεχίζεται και περαιτέρω διαρθρωτικές αλλαγές θα μπορούσαν να παράσχουν στους οίκους αξιολόγησης περαιτέρω εμπιστοσύνη για την πορεία της Ελλάδας, υπογραμμίζει.

Τονίζει δε ότι η αξιολόγηση της Ελλάδας βρίσκεται σε θετική τάση και αν και το κατά πόσο η "επενδυτική βαθμίδα" είναι επιτεύξιμη στα επόμενα δύο χρόνια, είναι αβέβαιο προς το παρόν, ωστόσο εάν συμβεί έστω και από έναν μόνο οίκο, θα ανοίξει η πόρτα του QE για την Ελλάδα.

Αν σου άρεσε κάνε