HSBC: «Overweight» για την ελληνική αγορά

HSBC: «Overweight» για την ελληνική αγορά

ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ UPD 14:25 Δημιουργία 16/04/21, 14:14
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Η Τράπεζα διατηρεί τη σύσταση overweight και στο β' 3μηνο, επικαλούμενη ανάκαμψη του τουρισμού - «Βλέπει» ανάπτυξη 6% το 2022 - Χαμηλώνει όμως, τον πήχη για φέτος

Τη σύσταση overweight διατηρεί και στο β’ 3μηνο για την ελληνική αγορά η HSBC, τονίζοντας ότι χάρη στους εμβολιασμούς η χώρα μας θα αποτελέσει τον μεγάλο νικητή της ανάκαμψης του τουρισμού.

Την ίδια ώρα, η βρετανική τράπεζα αναβαθμίζει τις εκτιμήσεις της για την ανάπτυξη του 2022, αλλά υποβαθμίζει τις αντίστοιχες του 2021.

Όπως επισημαίνει, η ανάπτυξη στην Ελλάδα φέτος θα είναι αργή και θα κυμανθεί στο 2,2% από 3%, όπως είχε προβλέψει σε report της στο πρώτο τρίμηνο του έτους, ενώ ανεβάζει τον πήχη στο 6% για την ανάπτυξη του 2022 από από 5,5% πριν.

Σύμφωνα με την Τράπεζα, το 2022 θα είναι ένα εντυπωσιακό έτος για την Ελλάδα.

Παράλληλα, αναφέρει ότι το δημοσιονομικό έλλειμμα αναμένεται να παραμείνει υψηλό, και στο 7,4% του ΑΕΠ φέτος, ενώ το χρέος/ΑΕΠ θα κινηθεί πάνω από το 200%.

Σχετικά με τις ιδιωτικοποιήσεις αναφέρει πως παρά την πανδημία η οποία οδήγησε σε καθυστερήσεις, η ελληνική κυβέρνηση συνεχίζει να σημειώνει πρόοδο σε αυτό το μέτωπο. υποδηλώνουν ότι η Ελλάδα θα είναι σε καλή θέση για να αποκομίσει τα σημαντικά οφέλη από το Ταμείο.

Αν σου άρεσε κάνε