Mytilineos: Ανεβάζει την τιμή-στόχο η Euroxx

Mytilineos: Ανεβάζει την τιμή-στόχο η Euroxx

ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ UPD 12:58 Δημιουργία 20/04/21, 12:56
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Στα 19,5 ευρώ ανεβάζει την τιμή στόχο για τη Mytilineos η Euroxx Χρηματιστηριακή, από τα 14 ευρώ προηγουμένως.

Η αναβάθμιση της τιμής στόχου αποδίδεται στις καλύτερες εκτιμήσεις για τα αποτελέσματα, τις χαμηλότερες προβλέψεις για το κόστος κεφαλαίου και τη συνεισφορά της επέκτασης της δυναμικότητας του ομίλου στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Υπολογίζοντας τα περιθώρια ανόδου της μετοχής στο 38%, οι αναλυτές της χρηματιστηριακής συστήνουν στους επενδυτές να αγοράσουν τη μετοχή της Mytilineos, λόγω των ισχυρών θεμελιωδών στοιχείων της και καθώς η πιθανή εισαγωγή στο δείκτη MSCI θα μπορούσε να αποδειχθεί ισχυρός καταλύτης.

Η Euroxx περιμένει αύξηση των EBITDA του ομίλου το πρώτο τρίμηνο κατά 2% στα 81,8 εκατ. ευρώ, μείωση των εσόδων κατά 7% στα 498 εκατ. ευρώ και αύξηση των καθαρών κερδών κατά 2% στα 37,1 εκατ. ευρώ.

Η χρηματιστηριακή κάνει λόγο για ένα story ανάπτυξης χωρίς τέλος, καθώς όπως χαρακτηριστικά σημειώνει, δεν μπορεί να τονίσει αρκετά τα οφέλη από τις διαφοροποιημένες δραστηριότητες και το επιχειρηματικό μοντέλο με τις υψηλές συνέργειες.

Για φέτος, η Euroxx εκτιμά ότι η μεταλλουργία θα είναι η κινητήριος δύναμη στην κερδοφορία του ομίλου, με EBITDA 176 εκατ. ευρώ για το σύνολο της χρονιάς, με τον τομέα της ενέργειας και αερίου στα 118 εκατ. ευρώ. Συνολικά, το 2021 θα είναι μία μεταβατική χρονιά για τα EBITDA του ομίλου (προβλέπονται αυξημένα κατά 16% στα 366 εκατ. ευρώ), πριν να φτάσουν στο επόμενο επίπεδο, πάνω από τα 400 εκατ. ευρώ, από το 2022 και μετά.

Αν σου άρεσε κάνε