Κύπελλο Ελλάδας: Βήμα πρόκρισης ο ΠΑΟΚ, 2-0 τον Αστέρα Τρίπολης

Κύπελλο Ελλάδας: Βήμα πρόκρισης ο ΠΑΟΚ, 2-0 τον Αστέρα Τρίπολης

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ UPD 21:24 Δημιουργία 03/04/19, 21:22

Με δύο γκολ του Λέο Μάτος, στο 17ο λεπτό και στο 90΄+5 του αγώνα, ο ΠΑΟΚ νίκησε στην Τούμπα με 2-0 τον Αστέρα Τρίπολης, στην πρώτη συνάντηση των δύο ομάδων για την ημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας.

Η ρεβάνς στο «Θ. Κολοκοτρώνης» θα διεξαχθεί στις 24 Απριλίου. Το παιχνίδι είχε δύναμη και πάθος αλλά δεν είχε ποιότητα και οι δυο ομάδες αναλώθηκαν σε προσπάθεια να μην δεχτούν γκολ. Το τελικό 2-0 όμως δίνει τεράστιο προβάδισμα στον πρωτοπόρο και υποψήφιο πρωταθλητή ΠΑΟΚ.

Με ανιχνευτικές κινήσεις από τις δυο ομάδες ξεκίνησε το παιχνίδι της Τούμπας αλλά με το κλείσιμο του πρώτου 15λέπτου ο ΠΑΟΚ πήρε θέση "οδηγού". Στο 16' ο Βιεϊρίνια εκτέλεσε απευθείας κόρνερ στην Τριπολιτσιώτικη εστία και απέκρουσε ο Αθανασιάδης αλλά στο επόμενο λεπτό (17') ο Λέο Μάτος μετά από κεφαλιά πάσα του Ζαμπά, με πλάγιο βολέ έστειλε την μπάλα στην γωνία της εστίας του Αθανασιάδη, με συρτό σουτ, ανοίγοντας το σκορ μέσα σε αποθέωση.

Ο Αστέρας με τακτική και σχηματισμό 5-3-2 θέλησε απ' αρχής να περιορίσει την επιθετικότητα των γηπεδούχων αλλά δεν το κατάφερε. Το γρήγορο γκολ σε βάρος του, τον υποχρέωσε να αναζητήσει κάτι πιο ριψοκίνδυνο και ανοίχτηκε. Χωρίς όμως να παραβλέπει την αμυντική του λειτουργία.

Στο 34' ένα γωνιακό μακρινό ψηλοκρεμαστό σουτ του Ζαμπά, δεν αιφνιδίασε τον Αθανασιάδη, που έκανε προσπάθεια για να εξουδετερώσει τον διαγραφόμενο κίνδυνο. Μέχρι την λήξη του ημιχρόνου, ο ΠΑΟΚ έδειξε να αρκείται στο 1-0 και χωρίς πιεστικό παιχνίδι άφηνε τον χρόνο να κυλάει για να ολοκληρωθεί το πρώτο μέρος με αυτό το σκορ.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε όπως τέλειωσε το πρώτο. Ο ΠΑΟΚ είχε έλεγχο της μπάλας με κατοχή και πιο πιεστική τώρα επιθετικότητα, αλλά ο Αστέρας δεν έπαυε να έχει βλέψεις και να βολιδοσκοπεί στο γκολ. Ο ΠΑΟΚ συνέχισε να "παίζει με την φωτιά" και στο 67' μόλις γλύτωσε την ισοφάριση από τον Ιγκλέσιας, που εκμεταλλευόμενος λάθος του Κάνιας έφτασε ως τη μικρή περιοχή του Πασχαλάκη, αλλά το τελευταίο κοντρόλ του, έδωσε το περιθώριο στον τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ να αντιδράσει σωτήρια και να μαζέψει την μπάλα πριν ο ξένος επιθετικός του Αστέρα την στείλει στα δίχτυα.

Με τον ίδιο ρυθμό συνεχίζονταν το παιχνίδι και στο 77' δυνατό σουτ του Βιεϊρίνια πέρασε ελάχιστα άουτ. Προοδευτικά οι δυο ομάδες έδειξαν πως αρκούνται στο 1-0 και το παιχνίδι έχασε τον ρυθμό και τα χαρακτηριστικά στοιχεία που είχε. Όμως κι ενώ οδηγούνταν προς την ολοκλήρωση του στο 90΄+5 ο Μάτος με σουτ στη γωνία του Αθανασιάδη διπλασίασε τα γκολ της νίκης της ομάδας του και έδωσε σιγουριά πρόκρισης, μέσα σε ένα κλίμα ενθουσιασμού της θερμής κερκίδας. Στο διάστημα των καθυστερήσεων αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο αρχηγός του Αστέρα Ιγκλέσιας, λόγω διαμαρτυριών.

Διαιτητής: Κουμπαρούλης (Θράκης)

Κίτρινες: Ινγκασον, Ελ Καντουρί - Τριανταφυλλόπουλος, Ιγκλέσιας, Καλτσάς

Κόκκινες: Ιγκλέσιας (2η κίτρινη)

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Γιαννούλης, Ίνγκασον, Βαρέλα, Μάτος. Μίσιτς, Κάνιας (73' Σάκχοφ). Μπίσεσβαρ, Βιεϊρίνια (83' Σφιντέρσκι), Ζαμπά (65' Ελ Καντουρί), Άκπομ.

Αστέρας (Γιώργος Παράσχος): Αθανασιάδης, Kώτσιρας, Κυριακόπουλος (87' Καλτσάς), Τριανταφυλλόπουλος, Μαρτίνες, Πασαλίδης, Μουνάφο (83΄ Μπέλοκ), Βαλιέντε, Ιγκλέσιας, Τσιλιανίδης και Αραβίδης (69' Δουβίκας).

Αν σου άρεσε κάνε