Κύπελλο Ελλάδας: «Κλείδωσε» ο τελικός ΑΕΚ-ΠΑΟΚ

Κύπελλο Ελλάδας: «Κλείδωσε» ο τελικός ΑΕΚ-ΠΑΟΚ

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ UPD 20:03 Δημιουργία 25/04/19, 19:55

Όπως αναμενόταν, το ΑΕΚ-ΠΑΟΚ θα είναι και φέτος ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας της ΕΠΟ, με την Ένωση να σφραγίζει το εισιτήριο της στον τελικό επικρατώντας άνετα 4-0 επί της Λαμίας στο δεύτερο ημιτελικό της διοργάνωσης.

Με ζωντάνια στο παιχνίδι της και... καταιγισμό ευκαιριών, η ΑΕΚ δεν είχε καμία σχέση με την θλιβερή εικόνα της προηγούμενης Κυριακής στην ήττα (0-1) από την ΑΕΛ. Στο 24΄ από σέντρα του Σιμόες, ο Πόνσε έκανε ένα από τα συνήθη εντυπωσιακά άλματά του, αλλά η κεφαλιά του «τράνταξε» το οριζόντιο δοκάρι. Τέσσερα λεπτά αργότερα από ασίστ του Μπακασέτα ο Μάνταλος πλάσαρε, αλλά η μπάλα βρήκε ξανά στο δοκάρι, αυτή τη φορά στο δεξί κάθετο του Κατσικά, ο οποίος αμέσως μετά (33΄) πραγματοποίησε έξοχη απόκρουση σε τετ α τετ με τον Χουλτ. Στο 36΄ ο Λιβάγια σούταρε, η μπάλα κόντραρε σε πόδι αμυντικού και «κρέμασε» τον Κατσικά, αλλά βρήκε στο μοναδικό... ανέγγιχτο δοκάρι, το αριστερό! Ωστόσο, στην επαναφορά ο Πόνσε πήρε το «ριμπάουντ» και σκόραρε. Ηταν το 20ο γκολ του Αργεντινού, με το οποίο καθάρισε η πρόκριση στον τελικό.

Στο 41΄ ο Μάριος Οικονόμου έγραψε το 0-2 σκοράροντας για 3η φορά στην εφετινή σεζόν (4 είχε έως τώρα σε όλη την καριέρα του).

Ωστόσο, αυτή η πανεύκολη, όπως εξελίχθηκε, πρόκριση της ΑΕΚ ίσως να είχε εξελιχθεί διαφορετικά αν στο 35΄ το φανταστικό απευθείας φάουλ του Μπερτόλιο δεν είχε «σταματήσει» στο οριζόντιο δοκάρι! Ένα πρώτο ημίχρονο διαφήμιση του επιθετικού ποδοσφαίρου, με δύο γκολ και τέσσερα δοκάρια, αλλά κι ένα γκολ που ακυρώθηκε εσφαλμένα από τον Μάνταλο στις καθυστερήσεις. Πανδαισία!

Στο 53΄ ήταν η σειρά του Τάσου Μπακασέτα να προσθέσει το όνομα του στους σκόρερ με διαγώνιο σουτ από πάσα του Μάνταλου, ενώ στο 66΄ ο Βάντερσον στην προσπάθειά του να απομακρύνει τη σέντρα του Χουλτ, έστειλε τη μπάλα με κεφαλιά στα δίχτυα της ομάδας του. Λογικό ήταν από το σημείο εκείνο να πάρει η ΑΕΚ το πόδι από το γκάζι σ΄ένα ματς που εξελίχθηκε πολύ πιο εύκολα απ΄όσο περίμεναν οι οπαδοί της. Ηταν παράλληλα, ιδιαίτερα θεαματικό και ολοκληρώθηκε με ακόμα ένα δοκάρι (το πέμπτο!), στο φοβερό σουτ του Πίτι που εξουδετέρωσε τον Μπάρκα στο 84΄.

Διαιτητής: Τζήλος (Λάρισας)

Κίτρινες: Μπαράλες – Πόνσε, Μπακάκης

ΛΑΜΙΑ (Μάκης Χάβος): Κατσικάς, Αντέτζο, Μπεχαράνο, Πλιάτσικας, Μπαράλες (46΄ Μπλάζιτς), Μπερτόλιο, Καραμάνος, Ασούμπρε (69΄ Βασιλαντωνόπουλος), Ρόμανιτς (58΄ Πίτι), Σκόνδρα, Βάντερσον.

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Μπάρκας, Χουλτ, Οικονόμου, Σβάρνας, Μπακάκης, Κρίστιτσιτς (75΄ Μπότος), Σιμόες, Μάνταλος (67΄ Γιούσης), Λιβάγια, Μπακασέτας, Πόνσε (59΄ Μπογέ)

* Με πρόβλημα στο αριστερό γόνατο αποχώρησε ο Μπογέ μετά από ένα άσχημο πάτημα στο 87΄. Ο Αργεντινός άσος εξετάστηκε από τον ιατρό της ομάδας Αλκη Καλιακμάνη και αναμένεται ενημέρωση για την κατάστασή του

Αν σου άρεσε κάνε