Μπάσκετ: Πιο κοντά στην Α2  ο Ολυμπιακός

Μπάσκετ: Πιο κοντά στην Α2 ο Ολυμπιακός

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ UPD 17:22 Δημιουργία 03/05/19, 17:20

O ένας εκ των τριών «ανεπιθύμητων» διαιτητών για την ΚΑΕ Ολυμπιακός, από τον αγώνα Κυπέλλου της 13ης Φεβρουαρίου με τον Παναθηναϊκό, κληρώθηκε να διευθύνει την αναμέτρηση των «ερυθρόλευκων» με τον Προμηθέα Πατρών, της 26ης αγωνιστικής, την Τετάρτη (8/5, 17:30).

Ο Παναγιώτης Αναστόπουλος θα είναι ο πρώτος διαιτητής μαζί με τους Κορομηλά και Τσώνο της συγκεκριμένης αναμέτρησης. Ο Ολυμπιακός έχει επαναλάβει δημόσια πως σε μία τέτοια περίπτωση δεν θα κατέβει στο ματς και αν εμείνουν στην απόφασή τους οι αδελφοί Αγγελόπουλοι, τότε ο Ολυμπιακός θα υποβιβαστεί στην Α2.

Λίγο πριν από την σημερινή συνεδρίαση της ΚΕΔ, ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ Παναθηναϊκός Δημήτρης Γιαννακόπουλος εμφανίστηκε αιφνιδιαστικά στα γραφεία της ΕΟΚ και ζήτησε να μην εξαιρούνται οι τρεις «ανεπιθύμητοι» διατητές για την ομάδα του Πειραιά.

Ο Παναγιώτης Αναστόπουλος ήταν ο μόνος εκ των τριών διαιτητών (Παναγιώτου και Μάνος οι άλλοι δύο) που μπορούσε να μπει στην κληρωτίδα το μεσημέρι (15.00), αφού ο Μάνος είχε διευθύνει την προηγούμενη αγωνιστική αναμέτρηση τον Προμηθέα (απαγορεύεται να μπαίνει ίδιος ρέφερι σε δύο συνεχόμενα ματς), ενώ ο Παναγιώτου είναι Πατρινός, συνεπώς υπήρχε θέμα εντοπιότητας.

Καθώς ο Ολυμπιακός δεν κατέβηκε να αγωνιστεί απέναντι στον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ για την 19η αγωνιστική ως ένδειξη διαμαρτυρίας επειδή δεν ορίστηκαν ξένοι διαιτητές όπως απαιτούσε, υποβιβάζεται στην Α2 τη δεύτερη φορά που δεν κατεβαίνει σε αγώνα της κανονικής περιόδου, βάσει της ειδικής προκήρυξης του πρωταθλήματος. Συγκεκριμένα, αναφέρεται: «Σε περίπτωση μη συμμετοχής σε δύο αγώνες της Κανονικής Περιόδου του Πρωταθλήματος ή σε έναν αγώνα της φάσης των play-off του Πρωταθλήματος κατά τη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου και έως την επικύρωση του πίνακα της τελικής βαθμολογικής κατάταξης, επέρχονται οι εξής συνέπειες:

α. ακυρώνονται τα αποτελέσματα όλων των αγώνων στους οποίους συμμετείχε κατά την οικεία αγωνιστική περίοδο,

β. δεν αντικαθίσταται και το πρωτάθλημα και Κύπελλο συνεχίζονται με τις υπόλοιπες ομάδες.

γ. η άνω ομάδα κατατάσσεται τελευταία στον πίνακα της τελικής βαθμολογικής κατάταξης του οικείου Πρωταθλήματος μετά από τις ομάδες που κατέλαβαν αγωνιστικά τις τελευταίες θέσεις και κατά συνέπεια υποβιβάζονται στην Α2 Εθνική Κατηγορίας αγωνιστικά».

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος δήλωσε κατά την επίσκεψή του στην ΚΕΔ: «Παρακολουθούμε επί εννέα συνεχόμενες αγωνιστικές την ΚΕΔ να πράττει σε ανομία, να υφίσταται και να υποκύπτει στον εκβιασμό του Ολυμπιακού, λέγοντας ότι δεν θα κατέβει εάν ξαναοριστούν κάποιοι από τους συγκεκριμένους τρεις διαιτητές. Μαθαίνω ότι επί εννέα συνεχόμενες αγωνιστικές, χωρίς να μας έχει εξηγήσει κάποιος με ποια κριτήρια δύο διεθνείς και άλλος ένας διαιτητής δεν μπαίνουν στις κληρώσεις των αγώνων του Ολυμπιακού.

Αυτό τι αποδεικνύει; Αποδεικνύει αυτό που λένε οι Ολυμπιακοί, ότι κράτος είναι ο Ολυμπιακός. Αλλά το θέμα μας είναι ότι ζούμε σε ένα κράτος μπ...ο. Απ' ότι φαίνεται και απ' ότι ακούγεται, υπάρχουν εκβιασμοί από τον υπουργό προς την ΕΟΚ, από την ΕΟΚ στους διαιτητές; Δεν θέλω να πιστέψω τέτοια πράγματα,» είπε αρχικά ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος και συνέχισε: «Ο Παναθηναϊκός δεν πρόκειται να δεχτεί κάτι τέτοιο. Ο Παναθηναϊκός ζητάει νόμιμα πράγματα και ζητάει εξηγήσεις γιατί οι εν λόγω διαιτητές, που ο Ολυμπιακός λέει ότι είναι ανεπιθύμητοι, δεν έχουν μπει. Θα είναι ο θάνατος του μπάσκετ να βγουν αύριο ο Παναθηναϊκός, η ΑΕΚ, το Περιστέρι, να πουν ότι δεν θέλουν τον Α, τον Β τον Γ. Θα καταλήξουμε τελικά να μην υπάρχουν Έλληνες διαιτητές να σφυρίζουν τους αγώνες. Θα αναγκαστούμε να υποστούμε όλοι τους εκβιασμούς του Ολυμπιακού και να παίζουμε με ξένους διαιτητές. Ο Παναθηναϊκός δεν πρόκειται να υποκύψει σε αυτά τα παιχνίδια. Περιμένω μέχρι την ύστατη στιγμή να αποδείξει η ΚΕΔ ότι δεν παίζει παιχνίδια, ότι θα βάλει αυτούς τους διαιτητές στους αγώνες του Ολυμπιακού από εδώ και πέρα. Ο Παναθηναϊκός δεν πρόκειται να μείνει παρατηρητής σε ένα τέτοιο παιχνίδι. Μπορεί να αποδεικνύεται ότι κράτος είναι όντως ο Ολυμπιακός με τις αποφάσεις που παίρνονται. Θέλω να πιστεύω ότι δεν θα χρειαστεί να φτάσουμε σε ακραίες καταστάσεις».

Αν σου άρεσε κάνε