Με συγκίνηση το «αντίο» του Γκοντίν στην Ατλετικό Μαδρίτης

Με συγκίνηση το «αντίο» του Γκοντίν στην Ατλετικό Μαδρίτης

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ UPD 15:57 Δημιουργία 07/05/19, 15:55

Τους τίτλους τέλους σε ένα μεγάλο κεφάλαιο της επαγγελματικής σταδιοδρομίας του, αλλά και της σύγχρονης ιστορίας της Ατλέτικο Μαδρίτης, «έγραψε» ο Ντιέγκο Γκοντίν.

Με εμφανή τη συγκίνησή του, ο Ουρουγουανός κεντρικός αμυντικός ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου αυτό που άπαντες γνώριζαν εδώ και καιρό, ότι δεν θα ανανεώσει το συμβόλαιό του που λήγει στο τέλος της σεζόν και θα αποχωρήσει από τους «ροχιμπλάνκος» μετά από εννέα χρόνια. Ο αρχηγός της ισπανικής ομάδας δεν γνωστοποίησε τον επόμενο «σταθμό» της καριέρας του, είναι όμως «κοινό μυστικό» ότι έχει συμφωνήσει με την Ίντερ.

«Αυτές είναι οι τελευταίες μέρες μου στην Ατλέτικο και ήθελα να το ανακοινώσω αυτοπροσώπως. Για μένα κλείνει ένας κύκλος, ο πιο όμορφος της καριέρας μου και της ζωής μου. Είμαι περήφανος που υπήρξα μέρος αυτής της χρονικής περιόδου, κομμάτι της μεγάλης ιστορίας αυτού του συλλόγου» είπε ο Γκοντίν, προσπαθώντας με δυσκολία να συγκρατήσει τα δάκρυά του. Ενώπιον της οικογένειάς του, σύσσωμης της ομάδας και του προέδρου της Ατλέτικο, Ενρίκε Θερέθο, ο 33χρονος αμυντικός δήλωσε οπαδός των «ροχιμπλάνκος» και δεν έκρυψε ότι «... επιθυμούσα να παραμείνω, αλλά δεν καταφέραμε να φτάσουμε σε συμφωνία. Ηθελα να παίξω εδώ ως τα 40 μου, αλλά είναι αδύνατον».

Ο Γκοντίν μεταγράφηκε στην Ατλέτικο από τη Βιγιαρεάλ το καλοκαίρι του 2010 και συνδύασε το όνομά με την πλέον επιτυχημένη περίοδο στην ιστορία του συλλόγου, κατακτώντας συνολικά οκτώ τίτλους: δύο Europa League, τρία Σούπερ Καπ Ευρώπης, ένα κύπελλο και ένα σούπερ καπ Ισπανίας και φυσικά το πρωτάθλημα της σεζόν 2013-14, το οποίο φέρει «φαρδιά-πλατιά» την υπογραφή του, αφού το δικό του γκολ (αλλά και η γενικότερη εμφάνισή του, που είχε χαρακτηριστεί από τα ισπανικά ΜΜΕ «αυτοκρατορική») στον κατ' ουσίαν τελικό της τελευταίας αγωνιστικής με τη Μπαρτσελόνα στο «Καμπ Νου» είχε δώσει στους Μαδριλένους την ισοπαλία (1-1) που χρειάζονταν για να κατακτήσουν τον τίτλο. Μία εβδομάδα αργότερα, ο Ουρουγουανός σκόραρε και στον τελικό του Champions League με τη Ρεάλ στη Λισαβόνα και έφτασε μερικά δευτερόλεπτα μακριά από την κατάκτηση του σημαντικότερου διασυλλογικού τροπαίου, πριν ο Σέρχιο Ράμος ισοφαρίσει στις καθυστερήσεις και οι «μερένγκες» επικρατήσουν τελικά με 4-1 στην παράταση. Ο δυναμικός σέντερ-μπακ ήταν παρών και στον τελικό του Μιλάνου, δύο χρόνια αργότερα, πάλι με αντίπαλο τη Ρεάλ, όπου η Ατλέτικο ηττήθηκε αυτή τη φορά στα πέναλτι. Φόρεσε την ερυθρόλευκη φανέλα σε 387 αναμετρήσεις (27 γκολ) και αποχωρεί όντας ο ξένος παίκτης με τις περισσότερες συμμετοχές στην Ατλέτικο και δέκατος συνολικά.

Αν σου άρεσε κάνε