Μπάσκετ: Υποβιβάστηκε το Λαύριο, πρώτη η ΑΕΚ

Μπάσκετ: Υποβιβάστηκε το Λαύριο, πρώτη η ΑΕΚ

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ UPD 21:24 Δημιουργία 08/05/19, 21:22

TAGS

Με νίκη περάτωσε τις υποχρεώσεις του ο Ολυμπιακός στην κανονική περίοδο της Α1 Ανδρών, καθώς επικράτησε στο ΣΕΦ με 86-59 του Προμηθέα Πατρών στο πλαίσιο της 26ης και τελευταίας αγωνιστικής της κανονικής περιόδου.

Παρά τις 23 νίκες τους, πάντως, οι «ερυθρόλευκοι» βρέθηκαν στην έκτη θέση μετά την αφαίρεση των 8 βαθμών και στα πλέι οφ θα παίξουν με τον τρίτο Παναθηναϊκό, εφόσον οι «πράσινοι» αγωνιστούν στη συνέχεια, καθώς το έχουν αφήσει αμφίβολο με την ανακοίνωση που εξέδωσαν πριν από μερικές ημέρες.

Από την πλευρά του, ο Προμηθέας κατέλαβε την τέταρτη θέση (16-10) και στον πρώτο γύρο των πλέι οφ θα αντιμετωπίσει με πλεονέκτημα έδρας τον ΠΑΟΚ.

Στο ΣΕΦ βρέθηκαν περίπου 5.000 φίλοι των γηπεδούχων, που αποθέωσαν τους ιδιοκτήτες της ΚΑΕ,Παναγιώτη και Γιώργο Αγγελόπουλο, ενώ αποδοκίμασαν έντονα τους Γιώργο Βασιλακόπουλο, Δημήτρη Γιανακόπουλο, Παναγιώτη Αναστόπουλο και Γιώργο Βασιλειάδη.

Η ΑΕΚ πέρασε θριαμβευτικά από τη Ρόδο επικρατώντας με 106-69 του υποβιβασμένου Κολοσσού, στο ντεμπούτο των νεοαποκτηθέντων Γιορκ (15 πόντοι) και Εμπάκουε (4 πόντοι).

Η Ένωση τερμάτισε στην πρώτη θέση, μετά τα γεγονότα με Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό κι εξασφάλισε το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας, ενώ στον πρώτο γύρο των πλέι οφ θα αντιμετωπίσει το Χολαργό.

Από την πλευρά της, η ομάδα της Ρόδου (5 νίκες και 21 ήττες) έδωσε το τελευταίο παιχνίδι της στην Α1 Ανδρών ύστερα από παρουσία 12 συνεχών ετών στην ανώτατη κατηγορία.

Το Περιστέρι, που επέστρεψε φέτος στα «σαλόνια», νίκησε με 83-65 τον ελλιπή ΠΑΟΚ και τερμάτισε στη δεύτερη θέση της κανονικής περιόδου με ρεκόρ 17-9.

Η ομάδα των δυτικών προαστίων θα παίξει με πλεονέκτημα έδρας απέναντι στον Ήφαιστο Λήμνου, ενώ ο «Δικέφαλος» ήταν πέμπτος και θα αντιμετωπίσει τον Προμηθέα.

Το Λαύριο συνέτριψε τον Ήφαιστο εντός έδρας με 96-76, αλλά η νίκη του Ρεθύμνου στο Αλεξάνδρειο και η αποχή του Παναθηναϊκού από τη συνάντηση με την Κύμη, έριξε την ομάδα της Λαυρεωτικής στην Α2.

Το Ρέθυμνο πέρασε με 87-81 από το Αλεξάνδρειο απέναντι στιν Άρη, σημειώνοντας την τέταρτη φετινή εκτός έδρας νίκη τους και παρέμεινε στην Α1, με τους «κίτρινους» να αρκούνται στη 14η θέση.

Αν σου άρεσε κάνε