Η ΑΕΚ σκέφτεται καταγγελία στη FIFA για τον Περέιρα

Η ΑΕΚ σκέφτεται καταγγελία στη FIFA για τον Περέιρα

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ UPD 19:28 Δημιουργία 16/05/19, 19:26

«Πόλεμος» έχει ξεσπάσει ανάμεσα στην ΑΕΚ και στον Βίτορ Περέιρα, με την Ένωση να σκέφτεται ακόμη και την καταγγελία προς την επιτροπή δεοντολογίας της FIFA, μετά την απάντηση του Πορτογάλου αρχιδιαιτητή για την διαιτητική σύνθεση του τελικού Κυπέλλου.

Οι σχέσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές είναι σε οριακό επίπεδο, καθώς η απάντηση του «ισχυρού άνδρα» της ΚΕΔ δεν ικανοποίησε καθόλου τους «κιτρινόμαυρους». Η Ένωση, ένα 24ωρο νωρίτερα ζήτησε να μάθει επισήμως και γραπτώς από τον Περέιρα εάν ισχύουν τα όσα γράφτηκαν στον ελληνικό Τύπο περί αλλαγής της διαιτητικής σύνθεσης του τελικού χωρίς την παραμικρή ενημέρωση.

Η απάντηση του «ισχυρού άνδρα» της ΚΕΔ δεν ικανοποίησε τους «κιτρινόμαυρους», οι οποίοι έκριναν αυτά που ισχυρίζεται άκρως ανεπαρκή κι ετοιμάζουν τις επόμενες κινήσεις τους, χωρίς να αποκλείεται ακόμη και το ενδεχόμενο να προσφύγουν στην επιτροπή δεοντολογίας της FIFA.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της ΠΑΕ η απάντηση του Περέιρα:

1) Επιβεβαιώνει όλα όσα γράφτηκαν και τις αλλαγές που έγιναν εν κρυπτώ στη διαιτητική ομάδα του τελικού λόγω της αδιαθεσίας που αισθάνθηκε το μεσημέρι ο ορισθείς πρώτος βοηθός του τελικού.

2) Δεν απαντά γιατί δεν αποφασίστηκε το προφανές και το απόλυτα νόμιμο -βάσει των κανονισμών και του ΚΑΠ, αλλά και της UEFA- να γίνει η αντικατάσταση του άρρωστου πρώτου βοηθού από τον τέταρτο

3) Αναφέρει απλώς ότι αποφασίστηκε να αντικατασταθεί ο πρώτος βοηθός από τον Var Assistant Referee και ότι στο VAR πήγε ο τέταρτος γιατί ο πρώτος βοηθός δεν ήταν αδειοδοτημένος για το VAR!

4) Δεν κάνει την παραμικρή αναφορά σε κάποιον κανονισμό για να δικαιολογήσει τις αποφάσεις που πήραν προκειμένου να κάνουν τη συγκεκριμένη καραμπόλα στη σύνθεση της διαιτητικής εξάδας, αλλά αόριστα μιλάει για τα… διεθνή στάνταρντ

5)Δεν απαντά γιατί δεν ενημέρωσε τις ομάδες για αυτές τις αλλαγές στη διαιτητική σύνθεση, δεν απαντά ποιον ενημέρωσε, πλην του ότι όλα έγιναν με τη συμφωνία του παρατηρητή διαιτησίας.

Η ΑΕΚ ενημέρωσε την ΕΠΟ για την πλήρη απογοήτευσή της στην «απάντηση» του Πορτογάλου κι ενημέρωσε πως δεν της αφήνει καμία άλλη επιλογή πλην του να προχωρήσει σε επίσημη καταγγελία εναντίον του.

Από εδώ και πέρα η ΑΕΚ ετοιμάζει το κείμενο της καταγγελίας, θα αποφασίσει για όλες τις νόμιμες εναντίον του Περέιρα ενέργειες και συνεχίζει μέχρι τέλους. Πιθανότατα η καταγγελία εναντίον του Περέιρα θα κατατεθεί στην Επιτροπή Δεοντολογίας της FIFA αλλά είναι κάτι που το εξετάζει το νομικό της επιτελείο.

Αν σου άρεσε κάνε